Ο Μουρίνιο τον παρακαλούσε 14 λεπτά στα αποδυτήρια — και στο 46′ αποβλήθηκε!
Ένας Μάριο Μπαλοτέλι δεν είναι ποτέ αρκετός. Ο Ζοσέ Μουρίνιο το έζησε από πρώτο χέρι στο μακρινό Καζάν, στο πιο κλασικό επεισόδιο “πες του να μην το κάνει — και το κάνει”.
Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει διηγηθεί αμέτρητες ιστορίες από την πλούσια προπονητική του καριέρα, αλλά καμία δεν είναι τόσο γλαφυρή — και ξεκαρδιστική — όσο εκείνη με τον Μάριο Μπαλοτέλι στην αποστολή της Ίντερ για το ματς Champions League στο Καζάν.
Με όλους τους επιθετικούς του τραυματίες — ούτε Ντιέγκο Μιλίτο, ούτε Σαμουέλ Ετό — ο Special One είχε μόνο έναν σέντερ φορ στη διάθεσή του: τον Μπαλοτέλι.
Ο Ιταλός όμως κατάφερε να πάρει κίτρινη κάρτα στο 42′. Κι εκεί άρχισε η πραγματική δοκιμασία του Μουρίνιο.
Όπως ο ίδιος περιέγραψε:
«Πήγα στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και πέρασα τα 14 από τα 15 λεπτά μιλώντας μόνο στον Μάριο. Του είπα: “Μάριο, δεν μπορώ να σε αλλάξω. Δεν έχω άλλον φορ. Σε παρακαλώ, μην κάνεις φάουλ, μην αντιδράς σε προκλήσεις, μην μιλήσεις στον διαιτητή. Παίξε μόνο με την μπάλα. Σε ικετεύω”».
Το αποτέλεσμα;
«Στο 46′, αποβολή!»
Και κάπως έτσι, η Ίντερ έμεινε χωρίς επιθετικό… και η ιστορία με τον Μπαλοτέλι γράφτηκε στην αιωνιότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου — ως το πιο τρανταχτό “σου το είπα”.