Ο Ολυμπιακός Β’ είναι σκαλωμένο project – Τι θα κάνει ο Ιμπαγάσα;

Ο Ολυμπιακός Β’ ξεφουσκώνει επικίνδυνα και η προσδοκία ανέλιξης παραμένει ανακπλήρωτη.

Ο Ολυμπιακός ήταν αναμφίβολα ένας από τους πρωτοστάτες της ιδέας να έρθουν οι ομάδες Β΄και στην Ελλάδα και να παίζουν στη Super League 2.

Και σίγουρα ορθώς έπραξε μια και διεθνώς η πλατφόρμα των Β ομάδων αποτελεί σκαλοπάτι για την (ομαλότερη) μετάβαση στην πρώτη ομάδα ή εν δυνάμει δίνει υπεραξία στο υπάρχον ρόστερ.

Φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» είναι από τα club που δεν αφήνει τίποτε στην τύχη του. Όπως και η τοποθέτηση του Αριέλ Ιμπαγάσα ως head coach με την προοπτική να αποτελέσει μία ημέρα τον προπονητή της πρώτης ομάδας.

Όπως και η επιστροφή των Μανιάτη, Ανατολάκη για να «σφίξουν» τα γκέμια. Όπως και η στελέχωση του team, μέσω των επιλογών του scouting department. Και αν ο Αγκιμπού Καμαρά «ξέφυγε» με το καλημέρα δεν ισχύει κάτι ανάλογο με τις λοιπές αφίξεις: Μπα, Ετιεν Κινκουέ, Πινακάς!

Πάμε παρακάτω: Τζολάκης και Σουρλής «αρπάζουν» σε playtime που δεν έχουν στην πρώτη ομάδα, αλλά ΔΕΝ κάνουν τη διαφορά. Ξενιτίδης, Κωστή, Μαρίνος, Νίκολιτς και Βοϊλης παίρνουν μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά φαντάζει almost impossible να στεριώσουν στον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς και τη Super League 1.

O upcoming πέρυσι με την πρώτη ομάδα, Αλέξης Καλογερόπουλος φέτος έχει «μπουκώσει» ανάμεσα στους τραυματισμούς και τον πάγκο (σ.σ.: μόλις δύο 90λεπτα). Την ίδια στιγμή που πλέον ο Ολυμπιακός Βου στο γήπεδο δεν τσουλάει.

Όπως αναφέρει το Sportime της Κυριακής και η στήλη «Παρασκήνια», εφτά αγώνες αισίως χωρίς «τρίποντο», στα 4 εξ αυτών δεν σημείωσε καν γκολ! Δε νίκησε την Καλαμαριά των 15 παικτών. Ηττήθηκε από τον Θεσπρωτό.

Και χθες ενώ προηγήθηκε 2-0, δεν κατόρθωσε να κερδίσει την ουραγό Καβαλά που τώρα πρακτικά συστάθηκε ως ομάδα. Μπορεί ο απώτερος σκοπός για τον Ολυμπιακό Β’  να είναι το promotion και όχι τόσο το αποτέλεσμα, αλλά δεν παύει να αποτελεί συστατικό επιτυχημένου project.

Το χειρότερο όμως είναι πως ΔΕΝ υπάρχει ταυτότητα στο παιχνίδι (σ.σ.: ασχέτως αλλαγών σε πρόσωπα λόγω κορονοϊου και προαγωγής στην πρώτη ομάδα), ταχύτητα και ποδοσφαιρική εκπαίδευση εφάμιλλη των προσδοκιών του club. Τελεία και παύλα…

Διαβάστε την απάντηση και όλη τη στήλη «Παρασκήνια» στις σελίδες 14 και 15 του e-Sportime.

Κάντε εγγραφή  και διαβάστε καθημερινά δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της Sportime e-εφημερίδα ΕΔΩ!

 

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο