ΠΑΡΑFOOTBALL

Ο Σαμπάολι αποκαλύπτει γιατί η κατοχή μπάλας είναι σαν να βρίσκεσαι με μια γυναίκα σε μπαρ

Ο Σαμπάολι εξηγεί γιατί η κατοχή μπάλας δεν έχει πάντα σημασία, με μια απίθανη ιστορία από μπαρ.
Ο Σαμπάολι αποκαλύπτει γιατί η κατοχή μπάλας είναι σαν να βρίσκεσαι με μια γυναίκα σε μπαρ

Αν είσαι λάτρης του ποδοσφαίρου, θα έχεις σίγουρα ακούσει τον Χόρχε Σαμπάολι να μιλάει για την φιλοσοφία του γύρω από την κατοχή της μπάλας. Αν όχι, προετοιμάσου για την πιο απροσδόκητη και αστεία παραβολή που έχεις ακούσει ποτέ από έναν προπονητή.

Σε μια συνέντευξη, ο Αργεντίνος προπονητής δεν δίστασε να μοιραστεί μια προσωπική του εμπειρία σε ένα μπαρ, με την οποία εξηγεί με τον πιο… χιουμοριστικό τρόπο τι σημαίνει πραγματικά η “κατοχή μπάλας” στη ζωή. Κι αν νομίζεις ότι είναι μόνο ποδοσφαιρικό μάθημα, λάθος κάνεις!

Σαμπάολι : «Πήγα σε ένα μπαρ με μια όμορφη γυναίκα…»

Ας το πάρουμε από την αρχή. Ο Σαμπάολι, λοιπόν, βρέθηκε σε ένα μπαρ με μια ωραία γυναίκα και πέρασε ώρες μαζί της. Ήταν ευγενικός, της μίλησε για τη ζωή του, και – για να είμαστε ειλικρινείς – πλήρωσε και τα ποτά τους. Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, με την κατοχή της μπάλας να είναι ξεκάθαρα με τον ίδιο. Όμως, τι συμβαίνει όταν η μπάλα “φεύγει”;

Ξαφνικά, ένα ωραίο παλικάρι εμφανίζεται και κάθεται δίπλα τους. Μιλάει με την γυναίκα για πέντε λεπτά και εκείνη – χωρίς καμία προειδοποίηση – σηκώνεται και ακολουθεί τον τύπο στο μπάνιο, για να… ζήσει την προσωπική της στιγμή. Ο Σαμπάολι, απλώς έμεινε να κοιτάζει, και σε εκείνη τη στιγμή κατέληξε στο πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα:

“Εκείνη τη νύχτα, κατάλαβα ότι η κατοχή μπάλας δεν έχει σημασία στη ζωή…”

Το ποδόσφαιρο και η ζωή – Μια παράξενη, αλλά αληθινή αναλογία

Μπορεί να νομίζεις ότι το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με το ποιος κρατάει την μπάλα περισσότερο και με το ποιος έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αλλά η ζωή, όπως και το ποδόσφαιρο, είναι γεμάτη εκπλήξεις. Μερικές φορές, όσο κι αν προσπαθείς να κρατήσεις τον έλεγχο, δεν είναι αυτό που καθορίζει την επιτυχία. Στο τέλος της ημέρας, μπορεί να είναι άλλος που παίρνει το “τερματικό” βραβείο, και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να “κατέχει” τη μπάλα για πολύ.

Ο Σαμπάολι, με τη χαρακτηριστική του αίσθηση του χιούμορ, μάς υπενθυμίζει ότι η ζωή (όπως και το ποδόσφαιρο) δεν είναι πάντα μόνο θέμα κατοχής. Είναι θέμα timing, ικανότητας και λίγης τύχης. Και το πιο σημαντικό; Όπως και στο μπαρ, μερικές φορές η μπάλα μπορεί να βρίσκεται στα χέρια σου, αλλά δεν είναι αυτό που θα καθορίσει την κατάληξη.

Μια ποδοσφαιρική φιλοσοφία… που διαπνέει τη ζωή

Όπως φαίνεται, ο Σαμπάολι μας προτείνει να μην κολλάμε στην ιδέα ότι η “κατοχή” είναι το παν. Ίσως να μην κρατάς πάντα την μπάλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις χάσει το παιχνίδι. Όλα είναι θέμα ευκαιρίας και της κατάλληλης στιγμής για να δράσεις. Ίσως να μην είναι πάντα η “μπάλα” που θα κάνει τη διαφορά, αλλά το πώς και πότε θα τη χρησιμοποιήσεις.

Ας θυμόμαστε, λοιπόν, ότι στο τέλος της ημέρας, η κατοχή της μπάλας δεν κερδίζει πάντα το παιχνίδι… και ούτε η γυναίκα στο μπαρ θα έρθει πάντα σε εσένα με τον ίδιο τρόπο που ήλπιζες.

Άρα, αν βρεθείς ποτέ σε μπαρ με μια ωραία γυναίκα και βλέπεις τον ανταγωνισμό να πλησιάζει, θυμήσου: μην επικεντρώνεσαι μόνο στην κατοχή μπάλας, ίσως να χρειαστείς κάτι παραπάνω για να κερδίσεις το παιχνίδι!

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΠαραFootball: Σαμουέλ Ετό: Ο έρωτας που νίκησε την απόρριψη και τη φτώχεια

Σαμουέλ Ετό: Ο έρωτας που νίκησε την απόρριψη και τη φτώχεια

Πολύ πριν τα τρόπαια και τη δόξα, ο Σαμουέλ Ετό ήταν απλά ένας νεαρός με προφορά από το Καμερούν και άδειες τσέπες. Στο πλάι του, όμως, είχε τη Georgette, τη γυναίκα που τον πίστεψε όταν κανείς άλλος

ΠαραFootball
ΠαραFootball: Ο άνθρωπος Τόμας Τούχελ: Η άγνωστη ιστορία που δεν μπορεί να ξεχαστεί ποτέ

Ο άνθρωπος Τόμας Τούχελ: Η άγνωστη ιστορία που δεν μπορεί να ξεχαστεί ποτέ

Πολύ πριν τα φώτα της Τσέλσι ή της εθνικής Αγγλίας, ο Τόμας Τούχελ έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς μακριά από τα γήπεδα, βοηθώντας μια οικιακή βοηθό να αλλάξει ζωή — κυριολεκτικά.

ΠαραFootball
ΠαραFootball: Γι’ αυτό ο Μαρινάκης έγινε έξαλλος με τον Νούνο – Και βλέπει Βαλβέρδε

Γι’ αυτό ο Μαρινάκης έγινε έξαλλος με τον Νούνο – Και βλέπει Βαλβέρδε

Δεν ήταν η ισοπαλία με τη Λέστερ. Ήταν το «δώρο» του Νούνο στο τέλος, που άφησε τη Νότιγχαμ με δέκα. Ο Μαρινάκης δεν άντεξε και σκέφτεται ήδη τον επόμενο.

ΠαραFootball
ΠαραFootball: «Γεια, είμαι ο Πάμπλο»: Η στιγμή που ο Πέπε… ξέχασε ποιος είναι στο ημίχρονο!

«Γεια, είμαι ο Πάμπλο»: Η στιγμή που ο Πέπε… ξέχασε ποιος είναι στο ημίχρονο!

Μια τρομακτική σύγκρουση με τον Κασίγιας, μια απώλεια μνήμης 45 λεπτών και μια ατάκα που έμεινε στην ιστορία. Ο Πέπε, ο πιο σκληρός αμυντικός της Ρεάλ, έγινε για λίγο... Πάμπλο!

ΠαραFootball
ΠαραFootball: Ο τελικός της Παρί είναι αφιερωμένος στην Xάνα: Η καρδιά του Λουίς Ενρίκε δεν σταμάτησε ποτέ να την κουβαλά

Ο τελικός της Παρί είναι αφιερωμένος στην Xάνα: Η καρδιά του Λουίς Ενρίκε δεν σταμάτησε ποτέ να την κουβαλά

Η Παρί του Λουίς Ενρίκε στον τελικό του Champions League, και η συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία του προπονητή που αφιερώνει τα πάντα στην κόρη του Χάνα, που έφυγε από καρκίνο.

ΠαραFootball
ΠαραFootball: «Άλλαξέ την, μπορείς καλύτερα»: Η απάντηση του Ράις που έγινε μάθημα αγάπης

«Άλλαξέ την, μπορείς καλύτερα»: Η απάντηση του Ράις που έγινε μάθημα αγάπης

Ο Ντέκλαν Ράις δεν ακολούθησε το lifestyle των υπόλοιπων σταρ. Επέλεξε κάτι πολύ πιο αληθινό: να προστατεύσει την καρδιά του από τα ψεύτικα και να κρατήσει κοντά του την αγάπη της ζωής του.

ΠαραFootball
ΠαραFootball: «10 εναντίον 80.000»: Η νύχτα που ο Μουρίνιο νίκησε την Μπαρτσελόνα και τα… εκτοξευόμενα ποτιστικά!

«10 εναντίον 80.000»: Η νύχτα που ο Μουρίνιο νίκησε την Μπαρτσελόνα και τα… εκτοξευόμενα ποτιστικά!

Ένα από τα πιο εμβληματικά έπη του Champions League του Μουρίνιο ήταν όταν οδήγησε την Ίντερ στον τελικό μέσα στο Καμπ Νου, με 10 παίκτες, απέναντι σε μια οργισμένη Μπαρτσελόνα....

ΠαραFootball
ΠαραFootball: Νίκος Γιαννακόπουλος: Σε σχέση με πασίγνωστη και πανέμορφη ηθοποιό ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου

Νίκος Γιαννακόπουλος: Σε σχέση με πασίγνωστη και πανέμορφη ηθοποιό ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου

Η ηθοποιός Νίκη Λάμη και ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Νίκος Γιαννακόπουλος, ζουν έναν διακριτικό αλλά όμορφο έρωτα, αποφεύγοντας τα social media και την προβολή.

ΠαραFootball
ΠαραFootball: Ο Μουρίνιο τον παρακαλούσε 14 λεπτά στα αποδυτήρια — και στο 46′ αποβλήθηκε!

Ο Μουρίνιο τον παρακαλούσε 14 λεπτά στα αποδυτήρια — και στο 46′ αποβλήθηκε!

Ένας Μάριο Μπαλοτέλι δεν είναι ποτέ αρκετός. Ο Ζοσέ Μουρίνιο το έζησε από πρώτο χέρι στο μακρινό Καζάν, στο πιο κλασικό επεισόδιο “πες του να μην το κάνει — και το κάνει”.

ΠαραFootball