Παναχαϊκή: Κόντρα στην κόντρα


Sportime Team

Παναχαϊκή: Κόντρα στην κόντρα


Μεγάλη κόντρα έχει δημιουργηθεί με επίκεντρο την Παναχαϊκή, την πρώτη επαρχιακή που καμάρωσε να ΄χει ποδοσφαιρική ομάδα στην Ευρώπη.

Ο εμπνευστής όλης αυτής της προσπάθειας, για την επιστροφή της ομάδα στα… σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν φυσικά ο Κώστας Κατσουράνης.

Όπως αναφέρει το Sportime του Σαββάτου και η στήλη «Παρασκήνια», ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, «έψησε» τους μεγαλύτερους οικονομικούς παράγοντες να γίνουν αρωγοί στο όνειρο. Την βοήθησε να ανέβει στην δεύτερη κατηγορία σβηστά και έφτασε σε σημείο να διεκδικεί άνοδο στην Super League, έχοντας ένα ρόστερ 100% ελληνικό.

Συσπείρωσε τον κόσμο σε βαθμό που με τον Άρη έγινε sold out. Το πρότζεκτ έβγαζε υγεία. Ο Κώστας Κατσουράνης για σχεδόν μία διετία μέσω του αγωνιστικού μοντέλου της Παναχαϊκής ενσάρκωσε ό,τι πιο «ευρωπαϊκό» θα μπορούσε να υπάρξει σε μία επαρχιακή ποδοσφαιρική ομάδα.

Μόνο που τελικά δεν άντεξε χρόνο.«Λύγισε» στον ανταγωνισμό και στην προβολή των «εγώ». Το καλοκαίρι του 2018 οι υποσχέσεις του Βασιλειάδη για αναδιάρθρωση δεν έγιναν πραγματικότητα.

Οι μέτοχοι είχαν «ματώσει» την προηγούμενη χρονιά. Ο Κατσουράνης δεν πήρε τις υποσχέσεις που ήθελε. Παρ’ όλ’ αυτά το μπάτζετ για μεταγραφές αυξήθηκε! «Καθάρισε» Χαλκιά και Φωτάκη, δύο πρόσωπα κομβικά τόσο εντός, όσο και εκτός αποδυτηρίων.

Στηρίχθηκε στον Πάρη Γεωργακόπουλο, ο οποίος για 25 συναπτά έτη ήταν σε ποδοσφαιρική χειμερία νάρκη. Άρχισε να γκρινιάζει για την οικονομική ανεπάρκεια των μετόχων όταν ολάκερη η Football League πασχίζει για τα… αυτονόητα.

Αγωνιστικά η ομάδα δεν τσουλούσε. Το Νοέμβριο η επικοινωνιακή αντιπαράθεση με τον μεγαλομέτοχο, Μπακαλάρο τον οδήγησε στην αποχώρηση. Η ομάδα έπεσε σε κώμα. Αγωνιστικό και μη.

Βγήκαν δημόσια τα μαχαίρια. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, επιλογή «Κατσούρ» 101%, έμεινε στον πάγκο. Παρά τις ενστάσεις στο πρόσωπό του.

Η διοικητική αναιμία έφερε στο προσκήνιο τον Δημήτρη Δρόσο. Εκείνος ξεκαθάρισε στον Κατσουράνη πως θα ήθελε να επιστρέψει, αλλά όχι από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Ολική ρήξη.

Εφεξής, ξεκίνησε ένας υπόγειος πόλεμος. Ανάμεσα σε Δρόσο και οργανωμένους φιλάθλους της Παναχαϊκής. Την ίδια στιγμή που η ομάδα «φόρτωνε»: 7 νίκες και 2 ισοπαλίες σε εννέα αγώνες.

Η κορύφωση του έργου εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή. Γκέλα με Δόξα στην Πάτρα (2-2). Το αφεντικό ζήτησε εξηγήσεις, ο Οφρυδόπουλος τα «βρόντηξε» και πολλοί «φωτογράφισαν» τον Κατσουράνη πίσω από την παραίτησή του.

Ελάχιστες ημέρες πριν τον τελικό ανόδου με την Καλαμαριά. Ο Δρόσος το πήρε προσωπικά. Προσέλαβε τον Χαλκιά. Κίνηση-απάντηση στην πολιτική του Κατσουράνη.

Η ομάδα από το -12 που ήταν είναι πλέον στο -1 από τη 2η θέση. Ο ιδρυτής του… ονείρου μπορεί να έφυγε, η Παναχαϊκή, όμως, είναι ακόμη εδώ…


Sportime Extras