Είναι οριστικό. Ο Σεμέδο γυρίζει στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού για να αποχωρήσει τον Γενάρη.

Οι κανόνες του παιχνιδιού γνωστοί. Το ποινικό του μητρώο του Ρούμπεν Σεμέδο δεν έβγαζε ασφάλεια! Ο Ολυμπιακός πήρε το ρίσκο να «επενδύσει» πάνω του. Για μία διετία φαινόταν λες και είχε πατήσει το κουμπί του restart.

Όχι ότι δεν υπήρχαν ράμματα για την γούνα του (σ.σ.: παραβίαση ωραρίου, μπουνιές με τον Σα στα αποδυτήρια), αλλά ο καθρέφτης (γήπεδο) έβγαζε πρόοδο. «Κατάπινες» αντιπάλους στο Champions League, έκανε την διαφορά σβηστός στην Ελλάδα, είχε επιστρέψει στην Εθνική Πορτογαλίας και το club οραματιζόταν περήφανη πώληση.

Εξ ου και η πρόωρη ανανέωση/επέκταση της συνεργασίας του με τον Ρουμπέν Σεμέδο να ανήκει πλέον στο Τοp 5 των ακριβοπληρωμένων παικτών του Ολυμπιακού. Μέχρι που φέτος το καλοκαίρι η κινητή ωρολογιακή βόμβα εξερράγη. Η (ενοχλητική) παθητικότητά του στα ματς με την Λουντογκόρετς, στα προκριματικά του Champions League, έδωσαν το δικαίωμα στην διοίκηση να τον θέσει στο περιθώριο.

Η μετέπειτα δικαστική περιπέτεια του 27χρονου στόπερ «πάγωσε» την φημολογούμενη «κλεισμένη» μεταγραφή του στην Πόρτο. Και ο Σεμέδο από μέσα Αυγούστου είναι σε μία φάση απομόνωσης. Λίγο personal training, επιστροφή στην Πορτογαλία, βόλτες στο γνωστό meeting point της Γλυφάδας και στην μέση ο Ολυμπιακός που καλείται να διαχειριστεί ένα well-paid «ξένο σώμα».

Και όμως υπάρχει φως στο τούνελ. Βάσει πληροφόρησής μας, ο Ρουμπέν Σεμεδο από την ερχόμενο εβδομάδα επιστρέφει στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού. Το καθεστώς ακόμη άγνωστο, αλλά βάσει της ίδιας μαρτυρίας από το περιβάλλον του Πορτογάλου γυρίζει με την προοπτική να αποχωρήσει τον Ιανουάριο.

Με την μορφή δανεισμού, πιθανότερο σενάριο! Ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και να το πάλεψε άκρη δεν έβγαλε μαζί του και πλέον η άνωθεν εντολή για το μέλλον του Σεμέδο στον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρη. Εκείνο που απομένει είναι η επόμενη ημέρα να ΄ναι αμοιβαία επωφελής αν και με τον Σεμέδο ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει…

Διαβάστε όλα τα παρασκήνια του Σαββάτου στις σελίδες 13 και 14 του e-Sportime.

Κάντε εγγραφή  και διαβάστε καθημερινά δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της Sportime e-εφημερίδα ΕΔΩ!