AEL FC ARENA – Ο Απόλλων Λάρισας σκέπασε τα σύμβολα: Στα «μαχαίρια» Κούγιας, Πηλαδάκης, ερασιτεχνική ΑΕΛ


Λευτέρης Παυλίδης

AEL FC ARENA – Ο Απόλλων Λάρισας σκέπασε τα σύμβολα: Στα «μαχαίρια» Κούγιας, Πηλαδάκης, ερασιτεχνική ΑΕΛ


Πολλοί μπορεί να είδαν το ματς, αλλά λίγοι – οι Λαρισαίοι βέβαια – το κατάλαβαν.

Η αναμέτρηση Απόλλων Λάρισας – Ξάνθη διεξήχθη στο AEL FC ARENA, καθώς η ΠΑΕ της Φιλιππούπολης έχει έρθει σε συμφωνία με την «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» για χρήση του γηπέδου.

Ωστόσο η από κοινού απόφαση της εταιρείας και της «κυανόλευκης» ΠΑΕ για κάλυψη των συμβόλων της ΠΑΕ ΑΕΛ και αντικατάστασή τους με το σήμερα του Απόλλωνα Λάρισας προκάλεσε χαμό στην πόλη.

Αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση η Ερασιτεχνική ΑΕΛ, απάντησε ο ιδιοκτήτης του γηπέδου Κωνσταντίνος Πηλαδάκης και εν συνεχεία είχαμε την «επίθεση» του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια, κατά πάντων.

Η ανακοίνωση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ

«Προς τη συμπαθή ομάδα της πόλης Απόλλωνα Λάρισας: είθισται όταν φιλοξενείσαι κάπου να δείχνεις και τον ανάλογο σεβασμό στο χώρο και σε ό,τι αυτός αντιπροσωπεύει.

Κανείς, από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ, που απαιτεί με εξώδικα να αφαιρεθούν, έως τον πιο μικρό φίλαθλο, δεν έχει στην ιδιοκτησία του το έμβλημα και το όνομα της ομάδας, αυτά θα ανήκουν πάντα στην Ιστορία και στο σύνολο του κόσμου της ΑΕΛ.

Η Γήπεδο Λάρισας ΑΕ οφείλει με σεβασμό να προστατεύσει το κοινό “θέλω” και πρέπει να αποκαταστήσει τα σήματα και το όνομα της ΑΕΛ στο γήπεδο.

Κατά τα άλλα, καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα».

Η δήλωση του Πηλαδάκη

«Η απόφαση για κάλυψη του ονόματος του γηπέδου πάρθηκε μετά το εξώδικο της ΠΑΕ ΑΕΛ και του κ Κούγια στις 18-11-2020 για λόγους ουσίας και όχι εγωισμού.

Το όνομα όπως και τα σύμβολα ανήκουν στο σωματείο το οποίο βάση νόμου υποχρεούται να τα παρέχει για συγκεκριμένους λόγους στην ΠΑΕ με αντάλλαγμα την καταβολή από την ΠΑΕ το γνωστό 10%.

Ο στόχος μας ήταν και είναι να μην διχάσουμε τον κόσμο της ομάδας παίρνοντας κατά καιρούς δύσκολες και εις βάρος μας αποφάσεις . Τα σύμβολα καλύπτονται κατά την χρήση και με τρόπο καθαρά προσωρινό.

Είμαστε περήφανοι διότι φτιάξαμε ένα γήπεδο με προσωπικές θυσίες , με τη στήριξη της τράπεζας αλλά και του κόσμου ενώ σήμερα τα γήπεδα που βρίσκονται σε εξέλιξη παίρνουν τη στήριξη της πολιτείας -όπου σωστά βέβαια πράττει- ενώ στη περίπτωση της ΑΕΛ αυτή η στήριξη δεν δόθηκε ποτέ!

Το θέμα του ονόματός δεν διαγράφει ούτε την αξία του γηπέδου, ούτε τις επιτυχίες στην Ευρώπη, ούτε την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά ούτε και τον σεβασμό μου προς τον κόσμο της ΑΕΛ και γίνεται για πρακτικούς και μόνο λόγους.

Καλή επιτυχία στην ΑΕΛ στο δύσκολο αγώνα της καθώς και στον Απόλλωνα Λάρισας να πετύχει τους στόχους του».

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια

«Διαβάσαμε την μελιστάλακτη, όλο συμπάθεια ανακοίνωση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ, για αυτή την ασέβεια του Πηλαδάκη, Τσακμακίδη και των στοιχηματζήδων του Απόλλωνα Λάρισας, που πατούσαν σήμερα το χορτάρι που εμείς φτιάξαμε στον ηλεκτρικό σταθμό και το κοτέτσι του Πηλαδάκη, που του έφτιαξε δωρεάν η ερασιτεχνική ΑΕΛ και ο τότε πρόεδρος της (αυτόν που τον ψάχνουνε από την Τράπεζα για κάτι χρήματα) και νοιώθουμε πραγματικά ανάγκη να κάνουμε εμετό.

Ρε υποκριτές, δήθεν θεματοφύλακες της ιστορίας της ΑΕΛ, που πανηγυρίζετε τις ήττες μας για να κάνετε ανακοινώσεις, σκεπάσανε το Ιερό σήμα μας το «Βυσσινί Άλογο», ο αγαπημένος σας πρόεδρος της ΠΑΕ και βραβευμένος πριν τρία χρόνια από εσάς, παρά τα 19.000.000,00€ χρέη, Κώστας Πηλαδάκης, μαζί με τον δικό σας πρόεδρο τον Τσαγκάλη (είναι ο γιατρός του Απόλλωνα Λάρισας), αυτόν που συνδιοργανώνατε τις πορείες των αλητών εναντίον μας, ο οποίος δεν ντράπηκε να βλέπει σκεπασμένο το βυσσινί άλογο από το σήμα της πιο βρώμικης ελληνικής ομάδας κατά την UEFA και τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και το μόνο που βρήκατε να κάνετε είναι να παρακαλέσετε την συμπαθή αυτή ομάδα να αποκαταστήσει την βεβήλωση (έτσι γράφετε στην ανακοίνωση σας), αντί να ζητήσετε από όλους αυτούς, που είναι βέβαια το ποδοσφαιρικό περιβάλλον σας στην Λάρισα, να κατεβάσουν το όνομα της ΑΕΛ και τα ένδοξα σήματα της για να μην τα βρωμίζουν αυτοί που πλέον χρησιμοποιούν την ιδιωτική επιχείρηση του Πηλαδάκη.

Όλοι αυτή η παρέα είσαστε τυχεροί, γιατί έχουμε επικεντρωθεί στο δύσκολο έργο της σωτηρίας της ομάδας, γιατί ήδη θα είχαμε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να εξαφανισθούν τα σύμβολα μας, από αυτόν τον ηλεκτρικό σταθμό – κοτέτσι για τα πουλιά της περιοχής.

Εμείς, οι κατά εσάς ακατάλληλοι, να υπηρετήσουμε την ιδέα της ΑΕΛ και τα εμβλήματα της, πληρώσαμε 2.200.000,00€ για να τα ξαναζωντανέψουμε και μας καθυβρίζετε καθημερινά και αυτούς που με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο σας, τον Τσαγκάλη, τα εξαφάνισαν τους αποκαλείτε συμπαθή ομάδα με συμπαθή διοίκηση».

Η απάντηση Πηλαδάκη

«Για άλλη μια φορά και κατά την πάγια τακτική σας ψεύδεστε συνεχώς ΠΑΡΟΤΙ έχετε καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση για ψευδή δήλωση κ.λ.π. κ.λ.π. δ.λ.δ. ψεύτης και συκοφάντης.

Τον χλοοτάπητα τον καταστρέψατε εσείς με την ελλιπέστατη συντήρησή σας και συμμετείχαμε χωρίς να έχουμε υποχρέωση στην ανακατασκευή του φέρνοντας το στην άριστη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Κύριε Κούγια δεν τρομάζετε κανέναν και επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη θα επιδιώξουμε την πρωτόδικη καταδικαστική εις βάρος σας απόφαση για συκοφαντική δυσφήμιση και λοιπών κατηγοριών να έχει τελεσίδικο χαρακτήρα και τα χρήματα που θα επιδικαστούν θα πάνε σε ιδρύματα της Λάρισας όπως κάναμε στο παρελθόν.

Ψεύδεστε συνεχώς για δήθεν οφειλές 19 εκ. που υποτίθεται ότι αφήσαμε στην ομάδα προσπαθώντας να δημιουργήσετε εντυπώσεις ενώ ξέρετε την πραγματικότητα. Σας προκαλούμε να πείτε ποια είναι τα δικά σας πραγματικά χρέη.

Σήμερα τα χρέη της ομάδος που πληρώνω μόνος μου και δεν δημιουργούν κανένα θέμα στην ομάδα είναι ούτε το 6% από αυτά που αναφέρεστε και είναι ενήμερα και πληρώνονται κάθε μήνα από μένα ατομικά!

Να είστε σίγουρος ότι θα επιδιώκουμε την τιμωρία σας μέσω αγωγών ακόμα και εάν πάρει χρόνια η δικαίωση μας».

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras