×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Αποτροπιασμός για το πανό του Μλάντιτς στην Τούμπα


    Sportime Team

Αποτροπιασμός για το πανό του Μλάντιτς στην Τούμπα


Η ανάρτηση του πανό με τον Ράτκο Μλάντιτς στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ακόμη και μεταξύ των φιλάθλων του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο Ράτκο Μλάντιτς ήταν ένας από αιμοσταγείς στρατιωτικούς στον πόλεμο της Βοσνίας. Ήταν διοικητικής των σερβικών στρατιωτικών δυνάμεων της Βοσνίας και κρίθηκε ένοχος για γενοκτονία από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Επίσης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στις σφαγές και την επιχείρηση εθνοκάθαρσης κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ένα μικρό απόσπασμα από την ανάγνωση της ετυμηγορίας από τον τότε πρόεδρο του Διεθνούς Δικαστηρίου, Αλφόνς Οριέ: «Τα διαπραχθέντα εγκλήματα κατατάσσονται μεταξύ των πλέον απεχθών που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα και περιλαμβάνουν γενοκτονία και εξόντωση ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Για τις αποτρόπαιες πράξεις του στον πόλεμο της Βοσνίας, αλλά και για την επιμονή στις θέσεις του, ο Μλάντιτς είχε χαρακτηριστεί ως ο «αμετανόητος σφαγέας των Βαλκανίων».

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, ότι η ανάρτηση ενός τέτοιου πανό, με το πρόσωπο ενός ανθρώπους που έχει καταδικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για γενοκτονία, είναι κατακριτέα και θα έπρεπε να είχε κατέβει πάραυτα!