×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» γίνεται 54 ετών!


    Ιωσήφ Σηφάκης

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» γίνεται 54 ετών!


Tα 54α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα, Τετάρτη 8/7 ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προήλθε από τις διαδοχικές συγχωνεύσεις των ομάδων Ατρόμητος Ιωαννίνων, Αβέρωφ Ιωαννίνων και Ολυμπιακός Ιωαννίνων.

Η αντιπαλότητα των δύο πρώτων ομάδων ήταν μεγάλη, ειδικά στη δεκαετία του ’50 που μέσα από τον αθλητισμό έμπαιναν και τα πολιτικά πάθη. Όμως στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’60 άρχισαν πλέον να συνειδητοποιούν στα Γιάννινα, ότι ο κατακερματισμός των δυνάμεων και η ύπαρξη τριών ομάδων σε μια μικρή επαρχιακή πόλη δεν οδηγούσε πουθενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Οριστικό, δεν συνεχίζει ο Μπουκουβάλας!

Μετά της 8 Ιουλίου 1966 που ο ΠΑΣ έγινε επίσημο σωματείο από το Πρωτοδικείο, εξελέγη μετά από αρχαιρεσίες η πρώτη διοίκηση με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος Περικλής Γιαννής, α’ αντιπρόεδρος Πύρρος Ναθαναήλ, β’ αντιπρόεδρος Κ. Μητροκώστας, γενικός γραμματέας Αλκης Μακρής, ταμίας Γεώργιος Στούκας, γενικός αρχηγός Αλέκος Τσιμής, έφορος υλικού Αχιλλέας Φίλιος, έφορος κλασσικού αθλητισμού Κων. Λογοθέτης, Μέλη Ι. Ζησιάδης, Δημ. Τσιάντας, Λ. Παπαδόπουλος, Ζαφείρης Μπανιώτης, Κων/νος Μπέγκας, Κων/νος Σεπετάς, Κων/νος Μάντζιος.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» συνεχίζει να γράφει ιστορία, αφού μισό αιώνα και κάτι μετά, παραμένει ένα από τα ορόσημα της πόλης.

Μάλιστα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κλαούντι Κάμπος, που εργάζεται πλέον ως τιμ μάνατζερ στην Εθνική ομάδα του Εκουαδόρ, έστειλε με βίντεο στα social media τις ευχές του.

Το μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

«Χρόνια πολλά για τα 54 χρόνια ιστορίας του ΠΑΣ Γιάννινα. Νιώθω περήφανος που έχω παίξει στην ομάδα. Εύχομαι τα καλύτερα και σύντομα πάλι μαζί σας. Με αγάπη Κλαούντιο Κάμπος από το Εκουαδόρ»!

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ

Τελευταία Νέα