×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΠΑΣ Γιάννινα: Προβληματισμός υπάρχει γιατί…


    Κώστας Παπαδόπουλος

ΠΑΣ Γιάννινα: Προβληματισμός υπάρχει γιατί…


Αναγκασμένος να παρακολουθεί τις εξελίξεις με τον κορονοϊό είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα και να προσπαθεί να καταστρώσει πλάνα ανάλογα με το πώς πάει η κατάσταση. Και αυτό προφανώς ισχύει για κάθε ομάδα παγκοσμίως.

O COVID-19 έχει διαλύσει κάθε προγραμματισμό που υπήρχε. Φυσικά «χτυπάει» όλες τις εταιρείες στο οικονομικό και ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν αποτελεί εξαίρεση. Περιμένει να δει εάν θα ολοκληρωθεί η Super League 2. Σε περίπτωση που δεν γίνει άλλο ματς φέτος, χάνει τις τελευταίες δόσεις του τηλεοπτικού του συμβολαίου.

Σε μία χρονιά που τα έσοδα είναι ήδη αισθητά μειωμένα λόγω του υποβιβασμού, δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες. Το μπάτζετ φέτος ήταν… τσίτα για να επιστρέψει η ομάδα στη Super League 1. Γι’ αυτό δεν έγιναν και μεταγραφές τον Ιανουάριο. Νέο οικονομικό πλήγμα, συνεπώς, θα κάνει τα πάντα ακόμη πιο δύσκολα.

Υπάρχει φυσικά και κάτι θετικό και αυτό είναι πως ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στη ρύθμιση. Η μισθοδοσία ενός μήνα, βέβαια, δεν είναι αρκετό από μόνο του (σε συνδυασμό με το ΙΚΑ που γλιτώνει η οποιαδήποτε εταιρεία για εκείνο το χρονικό διάστημα). Ωστόσο, θα παραταθούν και οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο. Αυτό, λοιπόν, είναι μία ανάσα, αφού υπάρχουν και ρυθμισμένες οφειλές.

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ λογικό να προβληματίζονται οι Ηπειρώτες και για το ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος. Εάν παρθεί η απόφαση να ξεκινήσει και πάλι, τι θα γίνει με τα συμβόλαια; Σχεδόν κάθε ομάδα της Super League 2 κάνει μονοετή συμβόλαια. Πάνω από το μισό ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα μένει ελεύθερο το καλοκαίρι με τα υφιστάμενα δεδομένα. Τι θα πρέπει να γίνει με αυτούς;

Για να μη μιλήσουμε για τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν. Οι «κυανόλευκοι» του χρόνου θα αγωνιστούν σε μία πολύ πιο ανταγωνιστική κατηγορία. Θα πρέπει να αλλάξουν έως έναν βαθμό την ομάδα τους και θα βρουν αντιπάλους πιο «έτοιμους» ως προς το ρόστερ.  Όλα αυτά περνούν από το μυαλό τους χωρίς, βέβαια, να έχουν ευθύνη για ό,τι συμβαίνει τώρα ή τη δυνατότητα να το αλλάξουν.