ΠΑΣ Γιάννινα: Τα δεδομένα για το ρόστερ


Αντώνης Τσιράκης

ΠΑΣ Γιάννινα: Τα δεδομένα για το ρόστερ


Σε μεγάλο βαθμό οι αποφάσεις για τον ΠΑΣ Γιάννινα της επόμενης σεζόν έχουν παρθεί όσον αφορά το τωρινό ρόστερ. Πάντα, όμως, υπάρχει απόσταση από την θεωρεία στην πράξη.

Οι πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει σχεδόν με όλους. Γιάκος και Βελλίδης, που έληγαν τα συμβόλαιά τους, έχουν ήδη αποχωρήσει, κάτι που ανακοίνωσαν. Όπως έχουμε αναφέρει, Αθανασιάδης και Μάνος έχουν επίσης «χαιρετήσει». Τι παίζει με τους υπόλοιπους; Η έντυπη έκδοση του Sportime στο φύλλο της Τετάρτης (8/5) παρουσίασε πώς έχουν τα πράγματα.

Οι σίγουροι

Θεωρητικά σχεδόν όλοι οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. Το θέμα, όμως, είναι πως τα δεδομένα αλλάζουν. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην κατηγορία. Το ψαλίδι που έχει προταθεί στους περισσότερους σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime είναι σημαντικό. Γι’ αυτό και αρκετοί ήδη ψάχνονται για αλλού. Ως έναν βαθμό ο κορμός θα διατηρηθεί. Ποιοι πρέπει να θεωρούνται σίγουροι; Σιόντης, Σκόνδρας, Λεό, Ξύδας και Παμλίδης εκτός απροόπτου θα συνεχίσουν με τον ταύρο στο στήθος. Δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και με τον Περιστερίδη. Ακόμη, γίνεται προσπάθεια για να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Κάργα. Ο τελευταίος ενημέρωσε πως δεν έχει κάποια πρόταση από αλλού, αλλά θα ήθελε να περιμένει λίγο. Τέλος, διετής είναι ο δανεισμός του Νεόφυτου Μιχαήλ όπως έχει αποκαλύψει το Sportime. Το ίδιο ισχύει και για τον Ευαγγέλου, αλλά ο τελευταίος απογοήτευσε…

Οι ξένοι

Τα συμβόλαια από μόνα τους δεν λένε κάτι, ειδικά όταν μία ομάδα υποβιβάζεται. Ακριβώς αυτό ισχύει και σε περιπτώσεις όπως οι Σεργκελασβίλι και Κάστρο. Από την ομάδα ξεκαθαρίζουν πως τους θέλουν και τους δύο, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Ούτε θετικοί παρουσιάζονται στο ενδεχόμενο μείωσης ούτε τους ενδιαφέρει το να συνεχίσουν στη Super League 2. Ειδικά ο πρώτος φοβάται πως μπορεί να χάσει τη θέση του στην εθνική Γεωργίας, εάν μείνει. Αρνητικός είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime και ο Πάντελιτς. Θα ψαχτεί για κάτι άλλο, όπως και ο Κριζμάν. Απλώς σε περίπτωση που δεν βρουν κάτι, θα μείνουν. Ίσως στο τέλος βάλουν «πλάτη» λόγω των καλών σχέσεων που έχει η ομάδα με τον εκπρόσωπό τους. Ακόμη, απίθανο θεωρείται το να παραμείνει με αυτό το συμβόλαιο που έχει ο Λίλα. Θα πρέπει να δεχτεί «γενναία» μείωση. Ο Νάουμετς υπολογίζεται, ενώ μία ευκαιρία ίσως πάρει και ο Κούζικ. Τέλος, Βιδάλ και Ντόλοβατς δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι «δύσκολοι»

Ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά μέτωπα είναι οι δύο «σημαίες» της ομάδας, Τζημόπουλος και Αλέξη Μιχαήλ. Σαφώς και θα ήθελαν να τους κρατήσουν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο, δεν ενθουσιάζονται με τις μειώσεις. Εάν δεν βρουν κάτι, θα παραμείνουν. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και με τον Μπουκουβάλα. Στις συζητήσεις που είχε ενημέρωσε πως δεν θέλει να ακολουθήσει την ομάδα στη Super League 2. Προς το παρόν, όμως, δεν έχει κάποια πρόταση στα χέρια του από αλλού. Διστακτικός είναι και ο Αποστολόπουλος, ενώ ξεχωριστή περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί ο Νικολιάς. Ολη τη χρονιά γράφαμε πως εάν υπάρχει ένας παίκτης που μπορεί να φέρει πρόταση, αυτός είναι ο 24χρονος μεσοεπιθετικός. Από τους ελάχιστους που ξεχώρισαν φέτος στους Ηπειρώτες άλλωστε. Στην ΠΑΕ είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο πώλησής του.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras