Κόντρα στον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε για άλλη μία φορά τη φετινή σεζόν να κερδίσει θαυμαστές με την εμφάνισή του. Απολύτως δικαιολογημένο αυτό βάσει της εικόνας που είχε. Δεν είναι εύκολο να έχεις τέτοια συνέπεια κόντρα στους μεγάλους σε μία σεζόν.

Στην Ήπειρο ζουν το δικό τους όνειρο. Ελπίδες πρόκρισης, έστω και περιορισμένες, υπάρχουν ακόμα και τόσο εντός της ομάδας όσο και στις τάξεις των οπαδών το πιστεύουν. Δεν θα αργήσει η στιγμή, όμως, που θα τεθεί το ερώτημα για το εάν ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό ίδιος και την επόμενη χρονιά.

Το επικό πανό που σηκώθηκε για τον Αργύρη Γιαννίκη στο ματς με τον Ολυμπιακό αναδεικνύει και το πρώτο ερωτηματικό. Το ποιος θα είναι προπονητής. Στο τέλος του μήνα έχει πει πως θα απαντήσει ο κόουτς έστω και εάν έχει δείξει στις προηγούμενες συζητήσεις τις προθέσεις του. Οπότε ας περιμένουμε. Σχετικά με τους παίκτες, το εμπόδιο είναι διπλό.

Το πρώτο είναι η τόσο καλή πορεία που γίνεται. Όσο οξύμωρο και εάν φαίνεται, η εξαιρετική πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα βάζει επιπλέον δυσκολίες και ο καθένας αντιλαμβάνεται τους λόγους. Υπάρχουν παίκτες που κάνουν σεζόν καριέρας. Θέλουν να το εξαργυρώσουν αυτό και είναι λογικό. Γι’ αυτό και ζητούν σημαντική αύξηση γνωρίζοντας ταυτόχρονα πως θα βρουν προτάσεις από αλλού.

Για να καταλάβει ο καθένας τα δεδομένα, ο Νώντας Παντελάκης επέκτεινε το συμβόλαιό του στην αρχή της σεζόν έχοντας προίκα την άνοδο στη Super League 1. Οι απολαβές του σχεδόν διπλασιάστηκαν και έφτασαν περίπου το 60άρι. Σκεφτείτε τι θα ισχύσει με παίκτες που έχουν κάνει πολύ καλά ματς και έκτοτε. Παιδιά που πρωταγωνιστούν και ήταν εξαιρετικοί σε κομβικά ματς, όπως αυτά του Κυπέλλου. Ένας εξ αυτών ο Αλέξανδρος Καρτάλης που κάνει πολύ καλές εμφανίσεις σε αυτή τη διοργάνωση, έχει κληθεί να ανανεώσει και αμείβεται αυτή τη στιγμή με περίπου τα ίδια χρήματα με τον Παντελάκη. Ο Χρήστος Ελευθεριάδης που έχει επίσης αρκετά καλή εικόνα, παίρνει λιγότερα χρήματα.

Προσθέστε σε αυτό ότι τα δύο μεγαλύτερα συμβόλαια της ομάδας, οι Σάντι Κριζμάν και Χουάν Ντομίνγκεθ δεν έχουν δώσει όσα θα περίμενε κανείς. Εξαψήφιο είναι και το συμβόλαιο του Νικολάε Μιλιντσεάνου. Ο Γιώργος Παμλίδης δεν είναι λογικό να ζητάει ουσιαστικά διπλασιασμό αποδοχών για να φτάσει στα ίδια ποσά με εκείνους όντας φέτος πρώτος σκόρερ;

Σε αυτά υπάρχει και κάτι ακόμη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως και κάθε άλλη ομάδα της λίγκας, πήρε φέτος από το στοίχημα 1.500.000 ευρώ. Αυτό αλλάζει ως έναν βαθμό τα δεδομένα. Υπάρχουν παίκτες ή μάνατζερ που θα γνωρίζοντας την εισροή χρημάτων θα ζητήσουν κάτι παραπάνω.

Ήταν μαγκιά τόσο της διοίκησης όσο και του προπονητή το ότι χτίστηκε μία ομάδα με αρκετά μικρό μπάτζετ και καταφέρνει να βάζει τα γυαλιά σχεδόν σε οποιονδήποτε αντίπαλό της. Μέσω, όμως, της πολύ καλής σεζόν που πραγματοποιείται, άπαντες παίρνουν μία υπεραξία. Αυτή καλείται τώρα να πληρώσει το κλαμπ. Και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, αυτό δεν σημαίνει πως όλοι θα φύγουν. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης και οι συνεργάτες του καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραμείνουν οι πρωταγωνιστές αυτής της πορείας. Επαφές γίνονται, η διοίκηση σε κάποιες περιπτώσεις κάνει της δικές της υπερβάσεις και υπάρχει αισιοδοξία τόσο για το πώς θα κλείσει αυτή η σεζόν όσο και για το πώς θα βρει η επόμενη τον ΠΑΣ Γιάννινα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAS Giannina FC (@pasgianninafc)