ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απέσυρε τον αποκλεισμό του Ιράκ η FIFA μετά από τρεις δεκαετίες

Με ανακοίνωση της η FIFA έκανε γνωστό πως αποσύρει τον αποκλεισμό που είχε επιβληθεί στο Ιράκ, πριν από τρεις δεκαετίες και συγκεκριμένα το 1990.
Απέσυρε τον αποκλεισμό του Ιράκ η FIFA μετά από τρεις δεκαετίες

Στον αποκλεισμό του Ιράκ από την φιλοξενία διεθνών αγώνων είχε προχωρήσει η FIFA το 1990, μετά την εισβολή των στρατευμάτων του Σαντάμ Χουσεΐν στο Κουβέιτ.

Μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια, κάτι τέτοιο σταματάει να υφίσταται, αφού σήμερα ανακοινώθηκε πως μπαίνει τέλος σε αυτόν το περιορισμό.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ιφαντίνο έκανε γνωστό ότι τρεις πόλεις του Ιράκ πήραν την έγκριση για να φιλοξενούν επίσημες φιλικές αναμετρήσεις. Αυτές είναι οι Βασόρα, η Κερμπάλα και η Ερμπίλ.

Ο επόμενος στόχος που έχει τεθεί είναι να γίνει το ίδιο και στην Βαγδάτη, ωστόσο το αίτημα της Ιρακινής Ομοσπονδίας έγινε μη αποδεκτό και θα επανεξεταστεί στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η Εθνική ομάδα του Ιράκ, όταν έπαιζε εντός έδρας αγώνες αναγκάζονταν να «μετακομίσει» σε άλλες χώρες όπως την Ιορδανία, το Κατάρ, τα ΗΑΕ και το Ιράν, χωρίς φυσικά να μπορεί να έχει μεγάλο κοινό μαζί της.

Ήδη για να γιορτάσουν αυτή την επιτυχία, έχει διοργανωθεί ένα φιλικό τουρνουά με την Συρία και το Κατάρ, που θα πραγματοποιηθεί στην Βασόρα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απέσυρε τον αποκλεισμό του Ιράκ η FIFA μετά από τρεις δεκαετίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.