ΓΑΛΛΙΑ

Υπό κράτηση ο πρόεδρος της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Σε υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας εμπλέκεται ο Ρώσος μεγιστάνας
Υπό κράτηση ο πρόεδρος της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Σε μία από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις διαφθοράς εμπλέκεται ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Ο Ριμπολόβλεφ συνελήφθη στο πρωί της Τρίτης (6/11) και παραμένει στα χέρια των γαλλικών Αρχών.

Ο Ρώσος, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης του Σπορπιού, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τη γενική εισαγγελία του Μονακό για “διαφθορά”, “αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική”, και συνέργεια στα αδικήματα αυτά.

Ο Ριμπολόβλεφ φέρεται πως έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης από τις δικαστικές αρχές του Μονακό σε μια δικαστική αντιπαράθεση, για μια υπόθεση απάτης, με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, με την επιρροή του να φτάνει μέχρι και τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φιλίπ Ναρμινό, ο οποίος παραιτήθηκε!

Η σημερινή του κράτηση είναι απλώς το πρώτο από τα πολλά επεισόδια μιας υπόθεσης που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην γαλλική κοινωνία.

Η Μονακό συνεχίζει την κατρακύλα της

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπό κράτηση ο πρόεδρος της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.