ΑΓΓΛΙΑ

Στον τελικό του FA Cup η Γιουνάιτεντ

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο επικράτησε 2-1 της Τότεναμ στον πρώτο ημιτελικό
Στον τελικό του FA  Cup η Γιουνάιτεντ

Έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-1 της Τότεναμ και προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι ή τη Σαουθάμπτον.

Ο ημιτελικός άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Λονδίνου, αφού έπειτα από σέντρα του Κρίστιαν Έρικσεν στο 11ο λεπτό, ο Ντέλε Άλι άνοιξε το σκορ με προβολή.

Χάρι Κέιν και Έρικσεν απείλησαν τον Νταβίντ ντε Χέα με δεύτερο γκολ, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Αλέξις Σάντσες ισοφάρισε με εξαιρετική κεφαλιά στο 24′.

Η Τότεναμ έχασε “χρυσή” ευκαιρία για να ανακτήσει το προβάδισμα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου, όταν το σουτ του Έρικ Ντάιερ σταμάτησε στο δοκάρι.

Το β’ μέρος δεν είχε συγκινήσεις, ώσπου στο 62ο λεπτό, ο Άντερ Ερέρα πλάσαρε στην κίνηση και ανέτρεψε τα δεδομένα υπέρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πέραν ενός μακρινού σουτ του Έρικσεν στο 73′, η Τότεναμ δεν κατάφερε να αγχώσει την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο και, λογικά, το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Η Γιουνάιτεντ θα δώσει το “παρών” για 20ή φορά σε τελικό Κυπέλλου και φιλοδοξεί να το πάρει για να πιάσει την Άρσεναλ στην κορυφή της λίστας με 13 κατακτήσεις.

Στον αντίποδα, η Τότεναμ κατέγραψε τον όγδοο διαδοχικό αποκλεισμό στην ημιτελική φάση και, μάλιστα, σε μία χρονιά που ομολογουμένως απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Βαλένσια (80′ Νταρμιάν), Σμόλινγκ, Τζόουνς, Γιανγκ, Μάτιτς, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (83′ Λίνγκαρντ), Σάντσες (90+6′ Φελαϊνί), Λουκάκου.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Φορμ, Τρίπιερ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις (68′ Μόουρα), Ντάιερ, Ντεμπελέ (78′ Γουανιάμα), Ντέλε Άλι, Έρικσεν, Σον Χέουνγκ-Μιν (86′ Λαμέλα), Κέιν.

To πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης

Σάββατο (21/4)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 2-1 (24′ Σάντσες, 62′ Ερέρα – 11′ Άλι)

Κυριακή (22/4)

17:00 Τσέλσι – Σαουθάμπτον

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στον τελικό του FA Cup η Γιουνάιτεντ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.