ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναθηναϊκός παίζει στα Γιάννενα τη μισή χρονιά – Προβληματισμός για Σπόραρ, Βέρμπιτς, πρέπει να ανέβει ο Παλάσιος

Η ήττα στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός κάνει το ματς στα Γιάννενα τελικό – Ο προβληματισμός για Σπόραρ, Βέρμπιτς και τι κάνει ο Παλάσιος
Ο Παναθηναϊκός παίζει στα Γιάννενα τη μισή χρονιά – Προβληματισμός για Σπόραρ, Βέρμπιτς, πρέπει να ανέβει ο Παλάσιος

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται παρά το +4 από την ΑΕΚ και το +7 από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι, στα Γιάννενα παίζει τη μισή χρονιά ενώ υπάρχει προβληματισμός για Σπόραρ, Βέρμπιτς όσον αφορά την αγωνιστική τους εικόνα.

Οι πρωτοπόροι της Super League 1 δεν κατόρθωσαν να περιχαράξουν το αήττητό τους στην OPAP Arena.

Η ήττα από την ΑΕΚ με 1-0 δημιουργεί για πρώτη φορά φέτος συνθήκες συναγερμού στο Κορωπί και μάλιστα σε ένα ματς που μπήκε για να πάρει το βαθμό.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια τριάδα αγώνων που μπορούν να τον ρίξουν ακόμα και από την κορυφή.

Το ταξίδι στα Γιάννενα, ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο αλλά και το ταξίδι στην Τρίπολη.

 

Στα Γιάννενα δε θα είναι υπερβολή να πει κανείς πως οι «πράσινοι» παίζουν τη μισή χρονιά. Ενδεχόμενη απώλεια, ακόμα και ισοπαλία θα φέρουν την ΑΕΚ (εφόσον νικήσει τον Παναιτωλικό στην OPAP Arena) στο -2, και τους ΠΑΟΚ (εντός με ΟΦΗ), Ολυμπιακό (εντός με Άρη) στο -5.

Εφόσον νικήσουν οι διώκτες του φυσικά.

 

Ο καθείς αντιλαμβάνεται πως από τις διψήφιες διαφορές στις απώλειες βαθμών και το ψαλίδισμα της διαφοράς θα φέρει νέες καταστάσεις.

Ο Παναθηναϊκός που είναι δεδομένο πως πλέον αρχίζει και βγάζει στο γήπεδο την έλλειψη εναλλακτικών.

Αν εξαιρέσει κανείς τον Ιωαννίδη, παίκτες που να μπορούν να αλλάξουν επιθετικά την εικόνα δεν υπάρχουν. Από την στιγμή που θα αρχίζει τον αγώνα και ο Τσέριν.

 

Οι «πράσινοι» υποτίθεται πως ψάχνουν στο μεταγραφικό παζάρι αλλά ακόμα δουλειά δεν έχουν κάνει όσον αφορά το μεσοεπιθετικό κομμάτι. Μόνο ο Πούχατς για τα αριστερά της άμυνας έχει έρθει. Καλός παίκτης δίχως συζήτηση.

Με όλα αυτά πάνω από το κεφάλι του, ο Παναθηναϊκός πάει να παίξει do or die ματς απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα που έχει 4 ματς αήττητος (ισοπαλίες με Ολυμπιακό, Λαμία, νίκες με ΑΕΚ, Λεβαδειακό).

 

Παναθηναϊκός: Ο προβληματισμός για Σπόραρ, Βέρμπιτς και τι κάνει ο Παλάσιος

 

Μέσα σε όλα αυτά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε στη Νέα Φιλαδέλφεια τα κορυφαία επιθετικά του όπλα είτε να κινούνται στα ρηχά (Παλάσιος) είτε να είναι εκτός τόπου και χρόνου (Σπόραρ, Βέρμπιτς).

Πραγματικά είναι απορίας άξιο τι άλλο πρέπει να κάνει ο Φώτης Ιωαννίδης για να ξεκινάει βασικός. Και φυσικά για να δείξει τι μπορεί να κάνει σε ένα πλήρες εύρος αγώνα (όχι μόνο ως αλλαγή) πρέπει να πάρει ματς.

Ο Σπόραρ ξεκίνησε πολύ καλά έχει φέτος 23 ματς/8 γκολ/5 ασίστ αλλά στα τελευταία παιχνίδια δεν. Στη Λιβαδειά ήταν καλός για ένα ημίχρονο αλλά μετά τίποτα. Είναι ντεφορμέ, φωνάζει αυτό.

 

Για τον Βέρμπιτς τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα παρά το γκολ στο 0-1 επί του Λεβαδειακού. Παίκτης με σπουδαίο βιογραφικό αλλά φέτος 23 ματς/3 γκολ/2 ασίστ και το χειρότερο είναι εμφανίσεις σαν και αυτές με την ΑΕΚ. Το πλάνο έμπαζε ουσιαστικά μόνο στο δικό του χώρο ευθύνης.

 

Τόσο κακή εμφάνιση όσο οι δύο σλοβένοι δεν έκανε ο Σεμπάστιαν Παλάσιος αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Ο Χατζισαφί ήταν νικητής στο μεγαλύτερο μέρος των μονομαχιών τους και σε κανένα σημείο δεν προβλημάτισε την άμυνα της ΑΕΚ.

Δεν έκανε τη διαφορά. Πρέπει να ανέβει ο Αργεντίνος winger που φέτος έχει 16 ματς με 4 γκολ.

 

 

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Παναθηναϊκός παίζει στα Γιάννενα τη μισή χρονιά – Προβληματισμός για Σπόραρ, Βέρμπιτς, πρέπει να ανέβει ο Παλάσιος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).