Sportime

ΑΕΚ: Ο λόγος που ο Νίκολιτς ήθελε το Super Cup τον Αύγουστο

Η διεξαγωγή του Super Cup στις 12 Αυγούστου απέναντι στον ΟΦΗ μόνο αρνητική δεν είναι για την ΑΕΚ, καθώς εξυπηρετεί έναν βασικό στόχο του Μάρκο Νίκολιτς ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Φίλιππος Ποταμιανάκης 2 λεπτά ανάγνωσης
ΑΕΚ: Ο λόγος που ο Νίκολιτς ήθελε το Super Cup τον Αύγουστο
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να δώσει το Super Cup απέναντι στον ΟΦΗ στις 12 Αυγούστου στο Παγκρήτιο Στάδιο και η συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται πως ικανοποιεί τον Μάρκο Νίκολιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει τον συγκεκριμένο αγώνα ως μια επιπλέον υποχρέωση στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμα του καλοκαιριού. Το αντίθετο μάλιστα.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ένωσης, ο Νίκολιτς έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο να αποκτήσει η ομάδα αγωνιστικό ρυθμό πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια των playoffs του Champions League. Θεωρεί πως η ΑΕΚ χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερα ανταγωνιστικά λεπτά στα πόδια της και όχι μόνο φιλικές αναμετρήσεις.

Κάπως έτσι, το γεγονός ότι θα υπάρχει ένας επίσημος τίτλος προς διεκδίκηση περίπου μία εβδομάδα πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς, αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία και όχι ως πρόβλημα.

Άλλωστε, είναι κοινή παραδοχή ότι έχει πολύ μεγαλύτερη λογική το Super Cup να διεξάγεται μέσα στον Αύγουστο, όταν οι ομάδες βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας και μπαίνουν σταδιακά στη σεζόν, παρά να μεταφέρεται μήνες αργότερα, μέσα στις γιορτές ή σε περίοδο με αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Στην ΑΕΚ εκτιμούν ότι ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να λειτουργήσει ως ιδανικό τεστ υψηλής έντασης. Ο Νίκολιτς θα έχει την ευκαιρία να δει την ομάδα του σε πραγματικές συνθήκες πίεσης, να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και παράλληλα να δώσει στους ποδοσφαιριστές του τον ρυθμό που αναζητά.Π

Πέρα από την προοπτική ενός ακόμη τροπαίου, στην Ένωση βλέπουν το Super Cup ως ένα σημαντικό κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο Μάρκο Νίκολιτς μόνο δυσαρεστημένος δεν είναι με την προοπτική του αγώνα απέναντι στον ΟΦΗ στις 12 Αυγούστου.

ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεταγραφές: Ο Έλληνας στόπερ που θα απασχολήσει τις μεγάλες ομάδες

ΑΕΚ : Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο του Ζούμπκοφ

Επίσης σε κατηγορίες: ΑΕΚ ΟΦΗ

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Φίλιππος Ποταμιανάκης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα