ΑΕΚ: Προχωρά άμεσα με δεξί μπακ -Λαλά, Σωκράτης και νέα συμβόλαια σε Μιτάι-Μαχαίρα


Τάσος Καπετανάκος

ΑΕΚ: Προχωρά άμεσα με δεξί μπακ -Λαλά, Σωκράτης και νέα συμβόλαια σε Μιτάι-Μαχαίρα


Η ΑΕΚ θα προχωρήσει το προσεχές διάστημα σε μεταγραφή δεξιού μπακ καθώς στόχος είναι να καλυφθεί άμεσα το κενό.

Η ΑΕΚ και ο Παναγιώτης Κονέ συνεχίζουν να «παλεύουν» για τη μία δεδομένη μεταγραφή που θα γίνει στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο πρώτος στόχος της Ενωσης είναι δεδομένα ο Κένι Λαλά (αποκάλυψη του Sportime) και σκοπεύει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να τον ντύσει στα «κιτρινόμαυρα». Και προσπαθεί να βρει φόρμουλα τόσο για να έρθει άμεσα ο παίκτης που έχει συμβόλαιο 450.000 ευρώ τώρα στην Στρασμπούρ, με την γαλλική ομάδα να παίρνει ένα ποσό για να τον ελευθερώσει 6 μήνες πριν αποχωρήσει. Και αν δεν καταφέρει αυτό η ελληνική ομάδα αναζητά τον τρόπο να τον κλείσει από τώρα για το προσεχές καλοκαίρι. Πάντως τον παίκτη θέλουν και γαλλικές, αλλά και αγγλικές ομάδες και αυτό ανεβάζει αρκετά το βαθμό δυσκολίας. Ομως η ΑΕΚ του προσφέρει τη σιγουριά της 11άδας και της συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Και γενικότερα στην ΑΕΚ θεωρούν ότι με τον Λαλά, βάζουν στο ρόστερ έναν μπακ με επιθετικά χαρακτηριστικά, ο οποίος θα αλλάξει επίπεδο την ομάδα. Και δεν θέλουν έναν μπακ με ίδια χαρακτηριστικά σαν του Μπακάκη.

Εκτός του Γάλλου μπακ της Στρασμπούρ πάντως έχουν προκριθεί ακόμη δύο περιπτώσεις δεξιών μπακ και η Ενωση εντείνει τις επαφές και με αυτούς για να έχει δεδομένα έναν στο τέλος του μήνα. Βλέπετε, σίγουρα θα αποκτήσει δεξί μπακ η ΑΕΚ και στόχος είναι να γίνει άμεσα… Και οι επαφές είναι προχωρημένες.

Τι γίνεται με ΑΕΚ – Παπασταθόπουλο

Για την θέση του στόπερ η ΑΕΚ πάντως το κρατά ανοιχτό. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι στο προσκήνιο ακόμη, η Ενωση είναι πολύ «ζεστή», καθώς ήδη σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Ιταλία απέρριψε την πρόταση της Τζένοα. Και θα περιμένει η Ενωση τις εξελίξεις με τον Κονέ να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία ότι η ΑΕΚ θα πάρει έτσι και αλλιώς στόπερ, με το πιθανότερο είναι να «αδειάζει» θέση ο Νασίμ Χνιντ μέσω δανεισμού.

Νέα συμβόλαια για Μιτάι-Μαχαίρα

Τέλος, η ΑΕΚ έχει στόχο άμεσα να φωνάξει για να προσφέρει νέα συμβόλαια στον Μάριο Μιτάι και στον Θεοδόση Μαχαίρα. Η Ενωση θέλει να τους «δέσει», να τους αυξήσει τις αποδοχές και να δείξει ότι έμπρακτα επενδύει πάνω τους και στηρίζει πολλά σε αυτούς για την ΑΕΚ της «Αγιάς Σοφιάς». Ο Μιτάι είναι 17 ετών, έχει 6 συμμετοχές και 450 λεπτά και το τρέχον συμβόλαιο του τελειώνει το 2023. Αντίστοιχα, ο Μαχαίρας στα 20 του, έχει 11 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ σε 340 λεπτά και έχει συμβόλαιο επίσης μέχρι το 2023. Μάλιστα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης στις πρώτες του επαφές με τον Μανόλο Χιμένεθ όταν επέστρεψε ο Ισπανός στην ομάδα, είχε καταστήσει σαφές ότι Μιτάι, Μαχαίρας, Γαλανόπουλος και Λάτσι πρέπει να στηριχθούν έμπρακτα και να πάρουν συμμετοχές καθώς αποτελούν σημαντικές επενδύσεις για το κλαμπ και στόχος είναι σε λίγα χρόνια να πουληθούν στο εξωτερικό για να φέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη στην ΠΑΕ ΑΕΚ.


Sportime Extras