Δεν θα παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης για τα επεισόδια στο ματς με τον Άγιαξ η Ένωση. Ποια τα δεδομένα

Πέρα από το τελευταίο ματς της ΑΕΚ στην Ευρώπη φέτος, αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις, υπάρχει και το μείζον θέμα της εκδίκασης από την UEFA για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Το κατηγορητήριο είνα βαρύ και ο κίνδυνος για “καμπάνα” εξαιρετικά πιθανός για την Ένωση. Αυτή μάλιστα, μπορεί να μην περιορίζεται μόνο σε χρηματικό πρόστιμο και κλείσιμο έδρας, αλλά να έχει και… δυσάρεστη συνέχεια.

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να προκαταβληθεί αναφορικά με την απόφαση της UEFA. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ, εκτός του αναλυτικού υπομνήματος που κατέθεσε, κατέστησε σαφές στην Ευρωπαϊκή Αρχή πως είναι στη διάθεσή της για να παραστεί στην εκδίκαση.

Κάτι που σπανίως γίνεται. Βέβαια, η UEFA επισήμανε πως δεν χρειάζεται η δια ζώσης υπεράσπιση της πρωταθλήτριας Ελλάδας, όμως αυτό δεν είναι κατ’ανάγκη αρνητικό.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τη διαδικασία που τελικά θα ακολουθηθεί τελικώς, μιας και ανάλογα με τις εξελίξεις στην υπόθεση (π.χ αν υπάρξει δεύτερη φάση διερεύνησης), μπορεί τελικώς να ζητηθεί από τους “κιτρινόμαυρους” να παρευρεθούν στη Γενεύη.

Προς το παρόν πάντως, το νομικό επιτελείο των “κιτρινόμαυρων” δεν θα ταξιδέψει στην Ελβετία, αλλά θα περιμένει την ετυμηγορία στην Αθήνα.

Ολα αυτά όμως δεν φαίνεται να προκαλούν ανησυχία στην ΑΕΚ και για τους ανθρώπους της δεν σημαίνουν κάτι για την υπόθεση, καθώς δεν μπορούν να προδικάσουν την απόφαση.