Ο ατσαλένιος αετός έξω από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ και η «OPAP Arena» υποδέχθηκαν τον ατσαλένιο αετό που θα κοσμεί το νέο γήπεδο - Η συνάντηση με τον Οδυσσέα στον περιβάλλοντα χώρο

Η ΑΕΚ τα τελευταία 24ωρα υποδέχθηκε στην Αθήνα τον ατσάλινο αετό που θα κοσμεί τον περιβάλλοντα χώρα της «OPAP Arena» και θα κάνει πολύ πιο όμορφο το νέο γήπεδο, αλλά και την περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή που έφτασαν πέριξ του νέου γηπέδου τα πρώτα κομμάτια από τον ατσάλινο αετό και σιγά σιγά διαμορφώνεται η εικόνα του, μέχρι και σήμερα εκατοντάδες φίλοι της ΑΕΚ σπεύδουν να το δουν και να το φωτογραφίσουν.

Μάλιστα, όλοι τους ήταν μάρτυρες και στην… συνάντηση του ατσαλένιου αετού με τον Οδυσσέα, τον αετό που θα πετά στο νέο γήπεδο πριν τα παιχνίδια της Ένωσης.

Ο Ούγγρος γλύπτης Gábor Miklós Szőke έφτασε στην Αθήνα με όλο το τιμ του, προκειμένου να πιάσει δουλειά για τη συναρμολόγηση του ατσάλινου ετού που θα στολίζει το νέο γήπεδο.

Λίγη ώρα αργότερα, αφίχθη και το πρώτο φορτηγό με κομμάτια του γλυπτού και άρχισε άμεσα η συναρμολόγηση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον ατσαλένιο αετό στην «OPAP Arena»:

Το τεράστιο γλυπτό με ύψος 7,5 μέτρα θα τοποθετηθεί εκεί που βρισκόταν η παλιά Σκεπαστή, ενώ ήδη αρκετοί φίλοι της «Ένωσης» έχουν βρεθεί εκεί με σκοπό να το θαυμάσουν από κοντά.

Τις εργασίες για την τοποθέτηση του γιγάντιου δικέφαλου αετού στην «Αγιά-Σοφιά OPAP Αrena» πήγε να επιβλέψει και ο Οδυσσέας. Ο αετός που εκπαιδεύεται εδώ και αρκετό καιρό με σκοπό να πραγματοποιεί πτήσεις στα παιχνίδια της ΑΕΚ, βρέθηκε σε μια συμβολική κίνηση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ένα μήνυμα μέσα από τα social media της ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε ο Μίκλος Γκαμπόρ Στζόκε, γλύπτης του ατσάλινου αετού: «Το όνομά μου είναι Γκάμπορ. Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ. Χαιρετίσματα σε όλους τους φίλους της ΑΕΚ. Είμαστε μπροστά στο γήπεδο. Εδώ είναι το πρώτο μέρος του γλυπτού. Περιμένουμε το πρώτο φορτηγό με τον αετό. Θα έρθουν μερικά σήμερα και αύριο θα έρθουν και άλλα. Έβαλα όλη μου την ενέργεια στο γλυπτό. Χαίρομαι που είμαι εδώ για εσάς».

Αλβες και Γκούντγιονσεν για τη νέα ΑΕΚ

Τέλος, η ΠΑΕ ΑΕΚ περιμένει την ανακοίνωση του φινάλε της ποδοσφαιρικής καριέρας του Μπρούνο Άλβες, για να ανακοινώσει εν συνεχεία την έναρξη της συνεργασίας με τον Πορτογάλο. Ο Άλβες… ψήθηκε για την θέση εδώ και μήνες από τον Παναγιώτη Κονέ και όλα δείχνουν ότι θα πάρει την θέση του αθλητικού διευθυντή στην Ένωση.

Οσον αφορά τον Εϊντούρ Γκούντγιονσεν, η ΑΕΚ συνεχίζει τις επαφές μαζί του. Η υπόθεση δεν είναι εύκολη, με την ΑΕΚ να θέλει να τον πείσει να πάρει θέση στο νέο οργανόγραμμα της ΑΕΚ. Ωστόσο, για να γίνει αυτό πρέπει ο Ισλανδός να αφήσει την συνεργασία του με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του, αλλά και την Τσέλσι.