Ο Γιώργος Τζαβέλλας της ΑΕΚ

Μπορεί η ΑΕΚ να τερματίσει 3η στο φινάλε; - Κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι για την ομάδα που νιώθει πάντα ότι μπορούν να της συμβούν τα πάντα

Υπάρχουν ακόμη οκτώ αγωνιστικές στα πλέι οφ της Super League και προκαλεί θλίψη στην ΑΕΚ τι χειρότερο μπορεί να της συμβεί στο φινάλε. Και δυστυχώς μπορούν να της συμβούν τα πάντα, καθώς η ίδια η ομάδα δεν μπορεί να τα «αποκρούσει».

Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή είναι μεν στην 3η θέση της βαθμολογίας, αλλά κάθε άλλο παρά φαβορί είναι για να την κρατήσει. Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ τους κοιτά πλέον με κιάλια και έχει στο -1 τον Άρη και στο -3 τον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι ότι με την ποδοσφαιρική λογική και με αναμενόμενα αποτελέσματα δύσκολα η Ένωση θα έχει θέση τη νέα χρονιά στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Σκληρό, αλλά είναι η πραγματικότητα.

Τα λάθη της διοίκησης πολλά και σε κομβικά ζητήματα για ένα ποδοσφαιρικό project. Κορυφαίο αυτό του προπονητή. Τρεις προπονητές στον πάγκο της και η ΑΕΚ παραμένει ότι πιο αδούλευτο κυκλοφορεί στα ελληνικά γήπεδα. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν έβαλε σωστές βάσεις και έφυγε γρήγορα, ο Αργύρης Γιαννίκης της έκανε μεγάλο κακό προπονητικά. Και τώρα ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος από την ηρεμία του με την καλή ομάδα που είχε στην ΑΕΚ Β’, τρέχει να σώσει ότι… σώζεται. Και πως να σωθεί; Διαχειρίζεται καλούς παίκτες, αλλά μία κατά φαντασίαν ομάδα.

Παίκτες που εκτός από 2-3 εξαιρέσεις, όλοι παίζουν για την πάρτη τους κυρίως και πως θα σωθούν κάθε φορά από το ναυάγιο. Δίχως δέσιμο στον αγωνιστικό χώρο και έξω από αυτόν μεταξύ τους. Οτι πιο αντιποδοσφαιρικό υπάρχει, βρίσκει ζωή στην ΑΕΚ. Με ευθύνη της διοίκησης Μελισσανίδη που τα επέτρεψε όλα αυτά και τους Κονέ-Παπαδημητρίου και τους συμβούλους της ΠΑΕ. Ονόματα υπάρχουν, τα ξέρει ο Μελισσανίδης.

Κάθε λάθος πληρώνεται. Ότι έκανε λάθος η ΑΕΚ το πληρώνει ακριβά. Το αν θα ζήσει και χειρότερα περιμένουμε να το δούμε. Το αν βγει Ευρώπη ή όχι δεν σώσει τίποτε. Αποτυχημένη είναι ήδη. Αν δεν βγει, θα είναι καταστροφική. Το ποδόσφαιρο συνήθως είναι δίκαιο. Και αυτή η ΑΕΚ όπως την έφτιαξαν δεν έχει θέση στην Ευρώπη.