Η θέση στην οποία σε σύντομο διάστημα θα βάλει σε έντονες σκέψεις τους ανθρώπους της Ένωσης, καθώς "χωρούν" πολλές εναλλακτικές

Στα τελευταία παιχνίδια, η ΑΕΚ δείχνει να βρίσκει ένα ποδοσφαιρικό στιλ βασισμένο στο 3-5-2. Ένα σύστημα, για την αποτελεσματικότητα του οποίου, ευθύνεται, μεταξύ άλλων και το δεξί φουλ- μπακ.

Μια θέση, για την οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα απασχολήσει στο «κιτρινόμαυρο» επιτελείο.

Είναι άλλωστε ένας από τους γρίφους που θα κληθούν να λύσουν οι άνθρωποι της Ένωσης. Ο μόνος σίγουρος στο παζλ, ο Μιχάλης Μπακάκης, με το συμβόλαιό του να εκτείνεται έως το 2023.

Από εκεί και πέρα, ουδείς μπορεί να ξέρει τι μέλλει γενέσθαι με τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν.

Η χρονιά του Γκάλο

Ο Ροντρίγκο Γκάλο απέδειξε και κόντρα στον ΑΟΧ Κισσαμικό πως από την αρχή της σεζόν διανύει την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του στην ΑΕΚ. Απολογισμός μέχρι στιγμής, 4 γκολ και 4 ασίστ σε 24 εμφανίσεις. Ο Βραζιλιάνος μπακ, όχι μόνο είναι συνεπέστατος αμυντικά, αλλά προσφέρει και επιθετικά. Τόσο με τα ανεβάσματά του, όσο και με τα καλά του χτυπήματα από στατικές φάσεις. Εξ ου και τα 3 γκολ από εκτελέσεις φάουλ φέτος, που δείχνει να είναι η χρονιά του.

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και εκείνος προσεγγίζει τα 33 του χρόνια. Η ΑΕΚ θα πρέπει να κοιτάξει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες του με μια ανανέωση. Εφόσον τον βρει, ο οποίος λόγω της μοιραίας φθοράς δεν θα περιλαμβάνει ασταμάτητα παιχνίδια, δεν θα υπάρχει λόγος για τον Γκάλο να μην ανανεώσει.

Νέο “αίμα”

Βέβαια, ανεξαρτήτως της έκβασης με τον Γκάλο, αν βρεθεί μια ιδανική περίπτωση από άποψη ποιότητας, αλλά και ηλικίας, τότε οι προτεραιότητες αλλάζουν. Αν βρεθεί νέο «αίμα» και κριθεί ότι μπορεί να προσφέρει στην Ένωση σε ανάλογο βαθμό, τότε θα υπάρξει μεταγραφή. Επομένως η υπόθεση του Βραζιλιάνου, είτε θα πάει πιο πίσω ιεραρχικά (τρίτος μπακ), είτε οι δρόμοι των δύο θα χωρίσουν.

Η περίπτωση Βασιλαντωνόπουλου

Ένας παίκτης ο οποίος τις τελευταίες περιόδους έχει κάνει γεμάτες σεζόν παίρνοντας ματς. Η βελτίωση του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου, ειδικά από τη στιγμή που αγωνίστηκε στη Λαμία, είναι σημαντική. Ωστόσο, θα πρέπει να παρθεί σωστή κρίση, για το αν ο 27χρονος πλέον μπακ, μπορεί να σταθεί στις απαιτήσεις της Ένωσης τη νέα χρονιά.

Από τη στιγμή που υπάρξει πράσινο φως, τότε πάλι υπάρχει… ντόμινο που καταλήγει στον Γκάλο. Eξάλλοθ, δεν θα είναι απίθανο να γίνει προσπάθεια ανανέωσης και στην ουσία εκείνος μαζί με τον Έλληνα μπακ, να αποτελούν λύσεις πίσω από τον Μπακάκη.

Παρότι νωρίς ακόμα, καθώς ακόμα βρισκόμαστε μεσούσης της σεζόν, η προεργασία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα για το συγκεκριμένο ζήτημα, κατά την οποία θα προβλεφθεί το κάθε ενδεχόμενο.