Ο Παναγιώτης Κονέ

Ο Παναγιώτης Κονέ βρέθηκε στη Μαδρίτη για το Transferoom και όλα δείχνουν ότι συνεχίζει την προεργασία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην ΑΕΚ

Για περισσότερο από ένα χρόνο ο Παναγιώτης Κονέ βρίσκεται στην ΑΕΚ και φέρει τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή. Το αγωνιστικό «ναυάγιο» της ομάδας και φέτος προφανώς και τον «βαραίνει» σε μεγάλο βαθμό.

Ο Κονέ δεν ήταν έτοιμος να αναλάβει τον Δεκέμβριο του 2020 την θέση αυτή. Αποδείχθηκε και με την αποτυχημένη μεταγραφή του Ουκρανού μπακ Ολεγκ Νταντσένκο που πήρε πάνω του και εν συνεχεία (μαζί με τον Γιάννη Παπαδημητρίου) με την καθυστερημένη ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι του 2021. Καθυστέρηση που στοίχισε και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Βελέζ, αλλά και το ξεκίνημα στην χρονιά.

Στην τελευταία χειμερινή μεταγραφική περίοδο Κονέ και Παπαδημητρίου αποδείχθηκαν μη λειτουργικοί προς όφελος της ομάδας με αποτέλεσμα παρότι δεν θα έκανε μεταγραφή η ΑΕΚ, πήρε τον Αλεξάντερ Φράνσον την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Τον Σουηδό που ήρθε ανέτοιμος και δύο μήνες μετά δεν έχει αγωνιστεί ακόμη… Για την μεταγραφή του Γκρεκόρζ Κριχόβιακ είχαν αμφότεροι μικρή συμμετοχή, με τον agent Αντώνη Ρίκκα να ανοίγει την πόρτα και τον Δημήτρη Μελισσανίδη με την μεγάλη οικονομική επένδυση να την ολοκληρώνει άμεσα.

Πιο δυνατός ο Κονέ ο Παπαδημητρίου

Αναμενόμενα Κονέ και Παπαδημητρίου δεν έχουν ικανοποιήσει καθόλου. Ούτε μεταγραφικά, ούτε στην οργάνωση και στην ατμόσφαιρα εντός ομάδας. Πάντως, ο Κονέ δείχνει αυτή την στιγμή πιο «δυνατός». Βρήκε θέση στον πάγκο της ΑΕΚ, μετά την αποχώρηση του Βασίλη Δημητριάδη. Και όπως ενημέρωσε η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ βρέθηκε στη Μαδρίτη για το Transferoom των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Και μετά από αυτό δείχνει ότι θα έχει θέση στο οργανόγραμμα της νέας χρονιάς, πιθανόν με άλλες αρμοδιότητες.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εκτιμά την εργατικότητα του και ότι το… παλεύει με θέληση και ζήλο, παρότι προφανώς δεν είναι για να φέρει αυτόν τον τίτλο σε ένα κλαμπ απαιτήσεων ΑΕΚ. Έτσι, παρότι η κοινωνία του οργανισμού δεν δείχνει να εκτιμά τα όσα έχει κάνει ο Κονέ, ο Μελισσανίδης τον στηρίζει σε πρώτη φάση. Για τον Γιάννη Παπαδημητρίου είναι όλα ανοιχτά. Πάντως και σε περίπτωση παραμονής του, θα έχει άλλες αρμοδιότητες…