Ο συγκεκριμένος τομέας φέρει φαρδιά- πλατιά την υπογραφή του Βραζιλιάνου

Ένα κομμάτι στο παιχνίδι της, το οποίο ήδη από την εποχή Χιμένεθ δεν είναι το… φόρτε της. Στο πρόβλημα που έχει η ΑΕΚ για να απειλήσει στις στατικές φάσεις, ο Ροντρίγκο Γκάλο δίνει τη λύση.

Πέρα από συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ο Βραζιλιάνος συνεισφέρει τα μέγιστα και στο δημιουργικό κομμάτι. Κάτι που αποδεικνύουν οι αριθμοί, καθιστώντας τον 32χρονο μπακ ως καταλύτη, όταν η μπάλα είναι σταματημένη.

Από τα τρία γκολ της Ένωσης φέτος, τα οποία έχουν προέλθει από στατική φάση (εξαιρούνται τα πέναλτι), ο Γκάλο είναι εκείνος που έχει συμμετάσχει σε όλα. Ο Λατινοαμερικάνος δίνει την απάντηση στην επιθετική δυστοκία των «κιτρινόμαυρων» στον συγκεκριμένο τομέα, είτε με κάποια σέντρα, είτε παίρνοντας την κατάσταση στα… πόδια του με κάποια απευθείας εκτέλεση.

Απόρροια, ένα γκολ από την πρώτη περίπτωση (από το “γέμισμά” του έρχεται το 3-0 κόντρα στον ΟΦΗ) και δυο «ποιήματα» από τη δεύτερη (απέναντι σε ΟΦΗ και Λαμία). Εκτός από ικανότητα, ο Βραζιλιάνος έχει ρέντα και ενδεχομένως να αρχίσει να αναλαμβάνει περισσότερες εκτελέσεις το προσεχές διάστημα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως ο Ουζουνίδης τον χρησιμοποιούσε στο Κίελτσε ως «σερβιτόρο», για τις ασκήσεις στα στημένα. Λίγο καιρό αργότερα είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής στην τρέχουσα Σούπερ Λιγκ με δύο εύστοχες απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

https://www.youtube.com/watch?v=nF3vB1yAZjA