ΑΕΚ: Παραλίγο να χαθούν 550.000 ευρώ -Η απίστευτη ιστορία και πως σώθηκαν στην Ουγγαρία

Η ΑΕΚ για ακόμη μία φορά βρίσκεται ως αρνητική πρωταγωνίστρια μίας υπόθεσης που κάθε άλλο παρά την κολακεύει. Και δεδομένα δεν την τιμά...

Η ΑΕΚ για ακόμη μία φορά βρίσκεται ως αρνητική πρωταγωνίστρια μίας υπόθεσης που κάθε άλλο παρά την κολακεύει. Και δεδομένα δημιουργεί προβληματισμό για τον τρόπο λειτουργίας της.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ , λοιπόν, πήγε να πληρώσει τη δόση για την αγορά του Λιβάι Γκαρσία προς την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, αλλά παραλίγο να χαθούν τα χρήματα. Και μιλάμε για ένα ποσό 550.000 ευρώ!

Και αυτό διότι από μεγάλο λάθος της, παραλίγο να πέσει θύμα διεθνών απατεώνων! Κάτι που προφανώς έκανε έξαλλο τον Δημήτρη Μελισσανίδη μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν.

Το κύκλωμα απατεώνων με e-mail και τηλέφωνα έπεισαν τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ ότι πρέπει να καταθέσουν τα χρήματα στον συγκεκριμένο λογαριασμό. Και έστησε έτσι την απάτη άψογα, ζητώντας μάλιστα και αποδεικτικό πληρωμής, ενώ σημείο κλειδί ήταν και η καλοστημένη τηλεφωνική επικοινωνία με ανθρώπους της Ενωσης.

Εσωσε η ΑΕΚ τα χρήματα

Θύματα, αντίστοιχα, έχουν πέσει ομάδες του MLS αλλά και ευρωπαϊκές όπως πρόσφατα η ιταλική Λάτσιο που έχασε μάλιστα τα χρήματα, η σσκωτσέζικη Χάμιλτον και άλλες. Για να γίνει βέβαια αυτό υπήρξε αμέλεια από την πλευρά των αρμοδίων υπαλλήλων της ΠΑΕ ΑΕΚ όμως η ομάδα μετά την αποκάλυψη πρόλαβε με συντονισμένες ενέργειες και έσωσε τα χρήματα.

Η αποκάλυψη έγινε όταν ρωτήθηκε από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ γιατί έχει καθυστερήσει 7 μέρες να πληρωθεί η δόση της αγοράς του Λιβάι Γκαρσία. Και τότε αποκαλύφθηκαν τα πάντα…

Η ΠΑΕ ΑΕΚ άμεσα κινήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τις δύο τράπεζες και σε συνεργασία και με την Europol κατάφερε να μπλοκάρει τα χρήματα πριν τα πάρουν οι απατεώνες. Και έτσι η ΑΕΚ έσωσε κάπου στην… Ουγγαρία τα 550.000 ευρώ πριν χαθούν οριστικά.

Και πλέον θα επιστραφούν κανονικά για να πληρωθούν στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για την δόση της αγοράς του Λιβάι Γκαρσία.