ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πρόστιμο από την UEFA – Πόσο θα πληρώσει και γιατί

Ποια είναι η θέση της ΑΕΚ για την υπόθεση
ΑΕΚ: Πρόστιμο από την UEFA – Πόσο θα πληρώσει και γιατί

ΑΕΚ: Με επιβολή προστίμου 1.500.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ από την UEFA, επειδή δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες του Financial Fair Play.

Ο φάκελος της ομάδας εξετάστηκε λεπτομερώς και το υπεύθυνο τμήμα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αποφάσισε να συνάψει συμφωνία διακανονισμού.

Πέραν του προστίμου, θα υπάρξει περαιτέρω παρακράτηση του 10% από τα έσοδα που δικαιούται να λάβει ο σύλλογος, μέσω της συμμετοχής στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA.

Αν μελλοντικός έλεγχος εντοπίσει ανάλογες παραβιάσεις, τότε δεν θα υπάρξει παρακράτηση και η ΑΕΚ θα αποκλειστεί από την προαναφερθείσα συμμετοχή.

Αυτός ο κανόνας αναστολής ισχύει για τις επόμενες τρεις σεζόν, όμως ο σύλλογος στέλνει καθησυχαστικά μηνύματα.

Η θέση της ΠΑΕ είναι ότι πρόκειται για συγκεκριμένες και τυπικές παραβάσεις του κανονισμού του Financial Fair Play στις ελεγχόμενες περιόδους 2014-18.

Το πρόστιμο είναι ανάλογο των εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την UEFA για τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Γίνεται λόγος για παραβάσεις έχουν ήδη θεραπευτεί και για θέμα που είναι λήξαν.

Τα τελευταία νέα της ΑΕΚ

Στο μεταξύ, η ομάδα προετοιμάζεται για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η διεξαγωγή του οποίου πέρασε από χίλια κύματα.

Θυμίζουμε ότι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19, επομένως θα απουσιάσει από τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

«Θα πρέπει να ενημερώσω ότι διαγνώσθηκα θετικός στον κορονοϊό.

Θα παραμείνω εκτός για 10 ημέρες, αλλά θα τα δώσω όλα για να επανέλθω το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να επιστρέψω στις προπονήσεις με την ΑΕΚ.

Εύχομαι σε όλους τους συμπαίκτες μου καλή τύχη για την Κυριακή».

Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει στους followers του στο Instagram.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ: Πρόστιμο από την UEFA – Πόσο θα πληρώσει και γιατί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.