Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Αυτά έγιναν στην έφεση της ΑΕΚ

Sportime Team
Αυτά έγιναν στην έφεση της ΑΕΚ

Τι συνέβη στη διαδικασία της Επιτροπής της ΕΠΟ

Ολοκληρώθηκε μετά από 45 λεπτά η εκδίκαση της Έφεσης της ΑΕΚ στην Επιτροπή της ΕΠΟ.

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως προς το τέλος, η Αστυνομία προσκόμισε βίντεο, που φαίνονται επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ (το αν είναι ο χώρος έξω από το γήπεδο ή όχι θα το κρίνει ο Δικαστής) καθώς και καπνογόνα.

Η ΑΕΚ αντέδρασε λέγοντας πως αυτό το βίντεο δεν ήταν στη συνεδρίαση της Πειθαρχικής της Λίγκας και ότι η ΑΕΚ έχει τιμωρηθεί και δεν έχει κάνει έφεση για τα καπνογόνα. Το βίντεο τελικά έγινε δεκτό. Με τον Δικαστή να λέει χαρακτηριστικά πως: «δεν μετράμε καπνογόνα»

Στη διαδικασία η δικηγόρος της ΑΕΚ Έλλη Ρίζου ανέφερε: “Όταν επιλέγουμε ότι επιβαρυντικό υπάρχει παραβλέποντας τα ευμενή στοιχεία έχουμε μια άδικη δίκη. Η έκθεση των 3 παρατηρητών αναφέρουν τα ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός σταδίου.

Η απόφαση ανατρέχει στην έκθεση της αστυνομίας. Αυτή γράφει πως πετούσαν αντικείμενα στην αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι δράστες πετούσαν αντικείμενα από απόσταση και δεν γράφει πουθενά πως ήταν εντός περιβάλλοντα χώρου. Ποιοι έκαναν τα επεισόδια; Η έκθεση των παρατηρητών λέει άγνωστοι. Επίσης γράφει πως οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ μετέφεραν τον κόσμο με ασφάλεια από τη μια κερκίδα στην άλλη και δεν λαμβάνεται υπόψιν».

Ο Μηνάς Λυσάνδρου είπε: «Υπάρχει μια ιδιομορφία. Το ΟΑΚΑ είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε γήπεδο. Η έννοια του εν γένει χώρου του γηπέδου, αναφέρεται σε χώρο για στάθμευση ή εμπορικής εκμετάλλευσης.

Το μεγάλο μειονέκτημα που έχει η ΑΕΚ είναι αυτή η ιδιομορφία. Γιατί δεν ξέρουμε αν έγιναν τα επεισόδια σε χώρο πέραν του προελέγχου. Υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός για τη ρίψη αντικειμένων και τη βιαιοπραγία».

Δύσκολα θα υπάρξει απόφαση την Πέμπτη (18/10), πιθανότατα αυτή θα παρθεί είτε την Παρασκευή (19/10) είτε τη Δευτέρα (22/10).

Δημοφιλη Αρθρα