Χιμένεθ: «Είναι έξυπνος ο κόσμος, δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός φέτος»

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε μετά την ήττα από τον Αρη δηλώσεις με... νόημα για τον φετινό προγραμματισμό και το ρόστερ που έχει στα χέρια του.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε μετά την ήττα από τον Αρη δηλώσεις με… νόημα για τον φετινό προγραμματισμό και το ρόστερ που έχει στα χέρια του.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν απογοητευμένος και από το αποτέλεσμα, αλλά και από την εικόνα της ΑΕΚ σε ότι αφορά την φυσική κατάσταση.

Οι δηλώσεις του Ισπανού στη NOVA:

Οι σκέψεις του για το ματς: «Είναι αυτό που αισθανόμουν πριν το ματς και πριν τα τελευταία παιχνίδια. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να πληρώνει το… λογαριασμό απ’ αυτό το πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να παίξουμε με τους παίκτες που θέλουμε, όσοι παίζουν είτε έρχονται από τραυματισμό είτε δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν. Φαίνεται καθώς δεν μπορούμε να παίξουμε στο 100% για 90 λεπτά. Aυτό έχουμε. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό για τους παίκτες. δίνουν ό,τι έχουν. Ο λογαριασμός τον πληρώνουμε ακριβά. Στην άμυνα υπάρχουν παίκτες χωρίς εμπειρία, όμως στο μέλλον θα είναι σημαντικοί. Τώρα θα κάνουν λάθη».

Αν ξόδεψε ξανά η ΑΕΚ ένα ημίχρονο: «Είναι το πρόγραμμα. Το λέω εδώ και καιρό. Όταν κερδίσαμε στον ΟΦΗ είπα πάλι το ίδιο. Στην ουσία ο αντίπαλος γνωρίζεται μεταξύ τους. Οι αντίπαλοι παίκτες παίζουν δυο χρόνια μαζί και παίζουν με ίδια ένταση. Αν εμείς παίξουμε σε υψηλή ένταση θα τραυματιστούμε. Για παράδειγμα σήμερα πήραμε ρίσκο με τον Μάνταλο. Επαιξε 45 λεπτά, ενώ έπρεπε 20. Ο Κρίστιτσιτς είχε θέμα με το πόδι του και έπαιξε 90 λεπτά. Πήραμε ρίσκο. Είμαστε η ΑΕΚ και πρέπει να παίξουμε το καλύτερο δυνατό, τιμώντας τη φανέλα και να καταλήξουμε στην καλύτερη βαθμολογική θέση».

Ένα μήνυμα στον κόσμο: «Το να είναι απογοητευμένοι είναι λογικό γιατί ελπίζουν να είναι η ΑΕΚ πιο ψηλά. Αλλα είναι έξυπνος ο κόσμος και γνωρίζει ότι δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός φέτος. Με βάσει τους τραυματισμούς που έχουμε το πρόγραμμα μας το κάνει πιο δύσκολο. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι μέσα στο γήπεδο υπήρχαν 3-4 παίκτες που δεν μπορούσαν παραπάνω. Προσπάθησαν όμως. Πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι. Να τελειώσουμε τη φετινή χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προετοιμάσουμε την ομάδα για τη νέα σεζόν. Δεν πρέπει να πετάξουμε την πετσέτα όμως. Μπορεί να πέσαμε αλλά θα σηκωθούμε».