Η συνέντευξη του Σουηδού μπακ σε ΜΜΕ της Σουηδίας

Σε σουηδικό ΜΜΕ μίλησε ο Νίκλας Χουλτ για τις εμπειρίες του στην ΑΕΚ, το ματς με την Μπάγερν, όπως και για τις πιθανότητες να συνεχίσει η ομάδα στην Ευρώπη και μετά τον Γενάρη.

Ο 28χρονος μπακ αναφέρθηκε στο fotbollskanalen.se στη μετάβασή του από τον Παναθηναϊκό στην Ενωση, τον περασμένο Γενάρη.

«Νομίζω ήταν αρκετά ομαλή η μετάβαση. Δεν υπάρχουν πια «σκληρά συναισθήματα» μεταξύ των δυο συλλόγων. Δυστυχώς στον Παναθηναϊκό η κατάσταση ήταν μία ανυπόφορη κατάσταση με τη μη καταβολή των μισθών. Ο σύλλογος ήταν στα πρόθυρα της πτώχευσης. Τώρα ειμαι πολύ καλά. Αισθάνομαι ότι ειμαι πολύ καλά σε φυσική κατάσταση. Ποτέ δεν ήμουν καλύτερα. Προφανώς ήταν δύσκολη η περίοδος όταν άλλαξα ομάδα τα Χριστούγεννα και μετά με τον νέο χρόνο. Με επηρέασε, ως προς τη θέση μου ως βασικός στην ΑΕΚ. Τώρα έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη και αισθάνομαι πολύ καλά».

Κατόπιν ο Σουηδός αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ: «Ναι, ηταν η πρώτη μας φορά μετά από 24 χρόνια, που η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο. Ηταν ωραίο που έσπασε αυτή η συνήθεια του Ολυμπιακού τόσα χρόνια».

Όσο για τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ; Ο Χουλτ υποστήριξε: Ενα όνειρο από την παιδική ηλικία το Τσάμπιονς Λιγκ. Ανάβω σαν ήλιος κάθε φορά που ακούω τη μουσική από τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν βγαίνεις υπάρχει το χαμόγελο όλου του κόσμου. Είναι ένα ισχυρό συναίσθημα».

Για το ματς με την Μπάγερν και το μαρκάρισμα του Ρόμπεν, τόνισε: «Ηταν δύσκολο. Η Μπάγερν είναι μία πολύ ωραία ομάδα. Διαθέτει έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης σε κάθε θέση, αλλά παίξαμε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο, ακόμα κι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα οι αντίπαλοι. Στη συνέχεια ανέβηκαν ένα επίπεδο και σημείωσαν δύο γρήγορα γκολ. Μετά κατέβασαν πάλι επίπεδο. Έδειξαν ότι ήταν ένα επίπεδο πάνω από εμάς».

Για συνέχεια της ΑΕΚ στην Ευρώπη:

«Ναι, μιλήσαμε λίγο γι’ αυτό σήμερα. Ήταν καλό που ο Αγιαξ νίκησε την Μπενφίκα, οπότε ελπίζουμε να κερδίσουμε βαθμούς και να βρεθούμε πάνω από την Μπενφίκα. Το έχουμε σχεδόν στα χέρια μας. Αν νικήσουμε την Μπενφίκα και πάρουμε κάτι από τον Αγιαξ, δεν θα είναι μακρινό το EuropaLeague. Θα πάμε σε πόλεμο».

Για την τιμωρία  της ΑΕΚ:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια από τις μεγάλες ομάδες τιμωρείται εδώ. Μπορούμε όμως να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο. Είμαι εδώ 2,5 χρόνια, οπότε δεν με εκπλήξει πια. Απλά τα κλείνω όλα και εστιάζομαι στο ποδόσφαιρο».

Για τη ζωή του στην Ελλάδα:

«Είναι σαφές ότι συμβαίνουν πολλά γύρω από το ποδόσφαιρο εδώ, αλλά ταυτόχρονα είναι μία πολύ ωραία χώρα για να ζήσει κανείς και να παίξει σε ένα αρκετά καλό επίπεδο ποδοσφαίρου. Υπάρχει η ευκαιρία να παίξει ένας παίκτης στο EuropaLeague και στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και να βρεθεί σε μία ομάδα που μπορεί να παλέψει για τίτλους κάθε χρόνο».