ΑΕΚ

Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Τα ίδια λέγαμε και γράφαμε για τον Άλκη, τα ίδια λέμε και γράφουμε για τον Μιχάλη

Η ΑΕΚ θρηνεί για τη δολοφονία του Μιχάλη από τους χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Τα ίδια λέγαμε και γράφαμε για τη δολοφονία του Άλκη
Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Τα ίδια λέγαμε και γράφαμε για τον Άλκη, τα ίδια λέμε και γράφουμε για τον Μιχάλη

Η ΑΕΚ, όλος ο κόσμος ο κανονικός θρηνεί για τη δολοφονία του Μιχάλη. Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να το χωρέσει. Κανένας κανονικός άνθρωπος δεν μπορεί να το κατανοήσει. Ακόμα ένας νέος έχασε τη ζωή του, δολοφονήθηκε επειδή ήταν άλλη ομάδα. Το βουνό το ανεβαίνει βέβαια η οικογένεια του, όλοι οι υπόλοιποι διαπιστώσεις κάνουμε.

Είναι όμως ασύλληπτο αυτό που συνέβη. Γιατί οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και οι «Έλληνες συνεργοί τους» όπως τους κατονομάζει η Αστυνομία δε θα έπρεπε να είναι στην Αθήνα.

Είχε απαγορευτεί η παρουσία φιλοξενουμένων. Ούτε οπαδοί της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ, ούτε οπαδοί της Ντιναμό στην Αθήνα. Ούτε αυτά πλέον δεν σταματούν τους χούλιγκανς.

 

Με το Free Pass ξεκινάς το παιχνίδι με 2 δώρα χωρίς κατάθεση.

 

Προφανώς και οι ευθύνες της ΕΛΑΣ είναι τεράστιες. Ανάλογες με αυτές της Ντιναμό όπως καταλογίστηκαν και από την ΑΕΚ από το πρωί της Τρίτης (8/8).

Δεν έγινε τίποτα για να τους σταματήσουν. Πέρασαν από τόσες χώρες, έκαναν κοντά στα 1.500χλμ, έφτασαν στην Αθήνα και δολοφόνησαν έναν αθώο άνθρωπο. Ένας στρατός από 100-150 άτομα τον οποίο δεν σταμάτησε κανένας. Δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους. Δε γίνεται.

Όπως συνέβη και στην τραγωδία των Τεμπών, είναι φανερό πως άνθρωποι που δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να σταματήσουν κάτι το τόσο εμφανές, βρίσκονται/βρίσκονταν σε επιτελικές θέσεις.

Και υποτίθεται αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλειά μας. Ο Θεός να μας φυλάει.

Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Τα ίδια λέγαμε και για τον Άλκη

Αυτό που είναι πραγματικά εξοργιστικό είναι πως ακριβώς τα ίδια λέγαμε και πριν 1,5 χρόνο. Τότε που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός. Όλη η Ελλάδα ήταν στα κάγκελα. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μηδέν εις το πηλίκο. Συνέβη ξανά. Και μάλιστα με τη συμμετοχή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο χούλιγκανς από το εξωτερικό.

Νόμοι υπάρχουν στην Ελλάδα, το πρόβλημα είναι πως δεν εφαρμόζονται. Το πρόβλημα είναι πως σε θέσεις-κλειδιά βρίσκονται άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν αυτά που πρέπει. Δεν συνεργάζονται προκειμένου να σταματήσουν μια πορεία 1.500χλμ που είχε τερματισμό στην Αθήνα.

Όλα αυτά θα ήταν ένα σενάριο ταινίας αν δεν ήταν η δική μας πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα χουλιγκανισμού παρόμοιο με πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Αλλά εκεί σαν κάτι να συμβαίνει, κάτι βλέπεις να κινείται.

Εδώ το μόνο που γίνεται είναι υποκρισία. Ανακοινώσεις, θα, θα, θα και στο τέλος μένουν οι οικογένειες να θρηνούν.

Τα ίδια λέγαμε και γράφαμε για τον Άλκη, τα ίδια λέμε και γράφουμε για τον Μιχάλη.

 

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).

?>