ΑΕΚ

Η ΑΕΚ, οι Λατίνοι και το επόμενο βήμα

Οι μεταγραφές παικτών από Νότια Αμερική και ο τρόπος για να ψωνίζει η "Ενωση" κατευθείαν από την «πηγή»
Η ΑΕΚ, οι Λατίνοι και το επόμενο βήμα

Αλεφ, Πόνσε και Μπογέ. Μια τριάδα, με την οποία, αν ολοκληρωθούν όλες οι κινήσεις, η ΑΕΚ θα είναι ομολογουμένως έτοιμη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ παίρνοντας πίστωση χρόνου για μια ακόμα μεταγραφή, τον καλό μήνα του Αυγούστου.

Ολοι τους παίκτες λατινοαμερικάνικης προέλευσης, οι οποίοι φανερώνουν τη δουλειά και το δίκτυο που θέλει να δημιουργήσει η «Ενωση».

Οι «κιτρινόμαυροι», προκειμένου να διευρύνουν τη φήμη τους στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά και να αναδειχθούν καθολικά ως ελκυστικός προορισμός για κάθε παίκτη,  δουλεύουν από… μέσα προς τα έξω. Κάτι που σημαίνει πως η επαφή με λάτιν παίκτες γίνεται μέσω ομάδων και μάνατζερ από τη Γηραιά Ήπειρο, αντί να κατευθυνθούν κατευθείαν στην «πηγή».  Τακτική βραχυπρόθεσμα σωστή, μακρυπρόθεσμα ασταθής.

Αυτό θα πρέπει να είναι και το επόμενο βήμα, το οποίο θα πάει σε άλλο επίπεδο τη μεταγραφική πολιτική του συλλόγου. Κυρίως ως προς το κομμάτι του τρόπου απόκτησης ενός παίκτη. Αντί για παράδειγμα να επιλέγει δανεικούς ποδοσφαιριστές με οψιόν αγοράς (επιλογή με θετική αλλά και αρνητική έκβαση τα τελευταία χρόνια), να επικεντρώνεται στο σωστό «ψάρεμα» της πρώτης ύλης, αποφεύγοντας εξωπραγματικούς τοκισμούς, ρήτρες και περίπλοκες διαπραγματεύσεις.

Αναμφισβήτητα πολλά τα ωφέλη, αλλά απαιτείται χρόνος , σωστός προγραμματισμός (αποτελεσματική προεργασία με στόχο το καλοκαίρι του 2019) και κατάλληλη στελέχωση επιτελείου (σκάουτερ, ατζέντηδες, κ,ά).  Το τελευταίο μάλιστα σκέλος είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά. Ανθρωποι που γνωρίζουν την εκεί αγορά και σε συννενόηση με τη διοίκηση θα μπορούν να δουλέψουν με γνώμονα τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου, χωρίς να επηρεαστεί παράλληλα η πορεία πρωταθλητισμού.

«Πόλεμος» για Λάζαρο: Όλες οι τοποθετήσεις Ολυμπιακού, ΑΕΚ

Να έρθει άμεσα ο Πόνσε περιμένουν στην ΑΕΚ

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

ΣΧΟΛΙΑ