Σε αρκετούς έχει κάνει εντύπωση γιατί η ΑΕΚ πάει στη λύση του Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς για τη θέση του αθλητικού διευθυντή.

Σε αρκετούς έχει κάνει εντύπωση γιατί η ΑΕΚ πάει στη λύση του Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς για τη θέση του αθλητικού διευθυντή.

Πρόκειται για μια κίνηση, όμως, που εύκολα μπαίνει στην κατηγορία «ψαγμένη». Οι Σέρβοι έχουν εξαιρετικό όνομα στην Ευρωπαϊκή αγορά των μεταγραφών και ο Ματιάσεβιτς θεωρείται το next big thing.

Στα 40 του, ο άλλοτε αριστερός μπακ της ΑΕΚ έχει φέρει στα ταμεία της Τσουκαρίτσκι από έξι και μόνο μεταγραφές πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόσφατα έκανε ντιλ την μεταγραφή του 19χρονου εξτρέμ, διεθνή με την εθνική Ελπίδων της Σερβίας Πέταρ Μίτσιν. Ο Μίτσιν πήγε στην Ουντινέζε (και από εκεί δανεικός στην Κιέβο), το ποσό της μεταγραφής δεν ανακοινώθηκε αλλά πιστεύεται πως ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Στα 2 εκατομμύρια ευρώ έφτασε και η μεταγραφή το 2015 του επιθετικού Άντρια Πάβλοβιτς στην Κοπεγχάγη. Για 1,7 εκατομμύρια ευρώ πούλησε τον στόπερ Έραν Μάσοβιτς στην Μπριζ ενώ στις 750.000 ευρώ είχε πάει η μετακίνηση του γνωστού μας Νίκολα Στοϊλίκοβιτς (επιθετικός) στην Μπράγκα.

Για 420.000 ευρώ είχε δοθεί ο αριστερός μπακ Μπρέζανιτς στην Αλκμάαρ και στο ίδιο ποσό ο εξτρέμ Σρνιτς στον Ερυθρό Αστέρα.

Η ΑΕΚ βέβαια δεν είναι Τσουκαρίτσκι. Πρώτος στόχος είναι οι αγορές και στη συνέχεια οι πωλήσεις. Αλλά είναι φανερό πως ο Ματιάσεβιτς έχει τα κονέ αυτήν την 4ετία που είναι στην Τσουκαρίτσκι (για δύο χρόνια από το 2012 έως και το 2014 ήταν στην Νάπρεντακ) και καταφέρνει deals με ομάδες από Ολλανδία, Πορτογαλία, Δανία, Βέλγιο.

Γενικά κινείται στην Ευρώπη και κινείται καλά.