ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτή είναι η μεγαλύτερη συλλογή εμφανίσεων ομάδων στην Ελλάδα – Ποια θεωρείται μεγαλύτερο «κειμήλιο» (vid)

Ο Έλληνας φίλαθλος με την μεγαλύτερη συλλογή φανελών στην Ελλάδα – Έχει περισσότερες από 500
Ο Έλληνας φίλαθλος με την μεγαλύτερη συλλογή φανελών στην Ελλάδα – Έχει περισσότερες από 500, μεταξύ των οποίων και του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Κρητικός Θεόφιλος Αδαμάκης είναι ο συλλέκτης φανελών στην Ελλάδα μίλησε για την συλλογή του. Η συλλογή εμφανίσεων που κατέχει περιλαμβάνει πάνω από 500 κομμάτια, ενώ το μεγαλύτερη κειμήλιο αποτελεί μια φανέλα του Παναθηναϊκού.

Μιλώντας στο κανάλι Open, ο κ. Αδαμάκης  και αναφέρθηκε στο πώς απέκτησε κάποιες από αυτές τις εμφανίσεις, στη σχέση που ανέπτυξε με μεγάλους ποδοσφαιριστές του παρελθόντος,  αλλά και για το ότι έχει δωρίσει αρκετές από αυτές σε μουσεία ποδοσφαίρου της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα χέρια του πέρασαν πάνω από 2.000 φανέλες, τις οποίες ξεκίνησε να μαζεύει ως πιτσιρικάς, πριν από 35 χρόνια, στο γήπεδο του ΟΦΗ.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη συλλογή εμφανίσεων ομάδων στην Ελλάδα – Ποια θεωρείται μεγαλύτερο «κειμήλιο»

Οπως είπε ο Θεόφιλος Αδαμάκης, η συλλογή του γιγαντώθηκε από τη στιγμή που έφτιαξε σχετική σελίδα στο Facebook, καθώς τον γνώρισαν πολλοί συλλέκτες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αυτός που τον βοήθησε να επεκτείνει τη συλλογή εμφανίσεων ήταν ο Νίκος Μαχλάς που του έδωσε περίπου 100 «κομμάτια».

Η πιο σημαντική φανέλα που κατέχει είναι του Παναθηναϊκού από την ομάδα που πήγε στο Γουέμπλεϊ (συγκεκριμένα του Άνθιμου Καψή), ενώ άλλες που θεωρούνται «κειμήλια» είναι του Νίκου Αναστόπουλου, του Αντώνη Αντωνιάδη, του Γιώργου Δεληκάρη και του Βασίλη Χατζηπαναγή.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ