×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Αυτόφωρο για δηλώσεις που παράγουν οπαδικό μίσος!


    Κώστας Παπαδόπουλος

Αυτόφωρο για δηλώσεις που παράγουν οπαδικό μίσος!


Ο Κυριάκος Θωμαΐδης και η εκπομπή «Δίκη στο Open» μετέδωσαν την πληροφορία ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης αναμένεται να αποστείλει εγκύκλιο στους τρεις αθλητικούς εισαγγελείς της χώρας (Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης) για να παρεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό που κρίνουν ότι συνιστά υποκίνηση αθλητικής βίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, της «Δίκης στο Open», ο κ. Βουρλιώτης, ο οποίος είναι ο ανώτατος Έλληνας αθλητικός εισαγγελέας, στην εγκύκλιό του θα απαιτεί αυστηρή εφαρμογή του αθλητικού νόμου για τη βία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: PAOK TV: Το μπάχαλο με τη φάση Σβιντέρσκι-Βράνιες

Έτσι, στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν πλέον δηλώσεις προέδρων και ποδοσφαιρικών παραγόντων, ποδοσφαιριστών και προπονητών πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι τρεις αθλητικοί εισαγγελείς θα πρέπει να ελέγχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο, δημοσιεύματα, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές που ενδέχεται να υποκινούν οπαδικό μίσος.

Σε κάθε περίπτωση, θα διενεργούν προκαταρκτική εξέταση και θα προχωρούν σε άσκηση ποινικής δίωξης, καθώς επίσης και σε εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αυτός, που ζήτησε από τον κ. Βουρλιώτη να επιληφθεί για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και έξω από αυτά ήταν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram