Μπορεί ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες των ομάδων της Premier League να μην επιθυμούν την επανέναρξη της σεζόν (καθώς φοβούνται την πανδημία του κορονοϊού), εν αντιθέσει με τη λίγκα και τις ομάδες που θέλουν να γίνει σέντρα για οικονομικούς λόγους.

Ένας από αυτούς είναι ο πρόεδρος της Λίβερπουλ Τομ Βέρνερ που βλέπει τους «κόκκινους» έτοιμους να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα μετά από 30 ολόκληρα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Ηνωμένο Βασίλειο: 351 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Την επιθυμία στη Λίβερπουλ να βρεθεί τρόπος για την επανέναρξη και το τέλος της σεζόν εξέφρασε ο Τομ Βέρνερ, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα ματς κεκλεισμένων των θυρών έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια από το να πας στο σούπερμαρκετ.

Ο 70χρονος Αμερικανός παράγοντας μίλησε στο «Associated Press» και εξήγησε πόσο σημαντικός είναι ο τίτλος για την κοινότητα του Μέρσεϊσαϊντ.

«Διαβάζω όλα αυτά τα πρωτόκολλα και απορροφώ λέξεις που δεν φαντάστηκα ποτέ μου ότι θα ήξερα έναν μήνα πριν. Υπάρχει μεγάλο κενό στις ζωές τόσων ανθρώπων. Το ποδόσφαιρο είναι κεντρικό στα όνειρα και τις ελπίδες τους. Και κυρίως, όσο αφορά τη Λίβερπουλ, παίζουμε φανταστικό ποδόσφαιρο και είμαστε μόλις δύο παιχνίδια μακριά από το να κερδίσουμε το τρόπαιο. Θα υπάρχει ένα μικρό ρίσκο, αλλά μιλάμε για μια πολύ υγιή ηλικιακή ομάδα και θα υπάρχουν συχνά τεστ. Ακόμα πιο σημαντικά, αν οι επιστήμονες και η κυβέρνηση κρίνουν ότι δεν είναι ασφαλές, τότε δεν θα υπάρξει ποδόσφαιρο. Ευελπιστώ, όμως, ότι θα βρεθεί τρόπος να παίξουμε. Θα είναι καλό για τη χώρα», ήταν τα λόγια του 70χρονου παράγοντα, ο οποίος συμπλήρωσε για το πόσο εφικτή είναι η επιστροφή.

Το πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια. Σκέφτομαι όντως ότι τα πρωτόκολλα που επεξεργάζεται η Premier League συνοψίζονται στο ότι είναι πιθανότατα πιο ασφαλές να παίξεις με κλειστές πόρτες από το να πας στο σούπερμαρκετ», κατέληξε ο παράγοντας της Λίβερπουλ κ. Βέρνερ.