Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram ανακοίνωσε την απόφαση του ο Άγγλος αμυντικός.

Ο θρυλικός βετεράνος στόπερ Τζον Τέρρι, μετά από αρκετό καιρό που βρέθηκε στην ανεργία, παρά τις προσφορές που του είχαν γίνει κυρίως από ομάδες χαμηλά ποιοτικών πρωταθλημάτων, αποφάσισε να ρίξει την αυλαία στην πλούσια καριέρα του.

Στην ανακοίνωση του έγραψε: «Μετά από 23 εκπληκτικά χρόνια ως ποδοσφαιριστής, αποφάσισα ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή να αποσυρθώ από το άθλημα.

Έχω πολλούς ανθρώπους που θέλω να ευχαριστήσω. Τη γυναίκα μου Τόνι και τα δύο μου παιδιά, Τζόρτζι και Σάμερ, που ήταν οι βράχοι κατά τη διάρκεια της καριέρας μου – δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς εσάς, σας αγαπώ με όλη μου την καρδιά.

Ευχαριστώ του γονείς μου, Σου και Τεντ, για τις θυσίες που έκαναν για μένα, δίνοντας μου τις μέγιστες πιθανότητες για να εκπληρώσω το όνειρο μου – να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Τον αδερφό μου, Πολ, για τη βοήθεια και τις συμβουλές του κατά τη διάρκεια της καριέρας μου – και όλη μου την οικογένεια και τους φίλους για την θερμή υποστήριξη.

Ως 14χρονος, πήρα την καλύτερη και μεγαλύτερη απόφαση: να υπογράψω στην Τσέλσι.
Οι λέξεις δεν θα είναι ποτέ αρκετές για να σας εξηγήσω τι σημαίνει αυτή η ομάδα για μένα, ιδίως οι φίλαθλοι. Από την πρώτη στιγμή με στήριξαν απεριόριστα, εντός και εκτός γηπέδου και ο δεσμός μου μαζί τους είναι αδιαπέραστος.

Πετύχαμε τόσα πολλά μαζί και δεν θα τα πετύχαινα χωρίς εσάς. Για μένα, είστε οι καλύτεροι φίλαθλοι στον κόσμο. Ελπίζω να σας έκανα περήφανους φορώντας την εμφάνιση και το περιβραχιόνιο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους απίθανους συμπαίκτες μου, προπονητές, και τεχνικά επιτελεία με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ και να με διδάξουν.

Η συμβολή αυτών ήταν απαραίτητη για να μπορέσω να παίξω 717 αγώνες για την ομάδα που αγαπώ, και ήταν τιμή μου να καλεστώ να την υπηρετήσω ως αρχηγός.

Επίσης χωρίς αυτούς θα μου ήταν αδύνατο να εκπληρώσω ένα άλλο παιδικό μου όνειρο, αυτό στο οποίο παίζω στην Εθνική Αγγλίας και είμαι αρχηγός της, κάτι για το οποίο είμαι υπερβολικά περήφανος.

Η καριέρα μου και η καρδιά μου θα είναι για πάντα στη Τσέλσι, αλλά είμαι ευγνώμον για τη σεζόν που πέρασα ως δανεικός στην Νότινχαμ Φόρεστ το 1999, εμπειρία που συνέβαλε απεριόριστα στην εξέλιξη μου ως νεαρός παίκτης.

Τέλος θέλω να μεταφέρω ένα ευχαριστώ στην Άστον Βίλα, που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο αλλά και να την υπηρετήσω ως αρχηγός κατά τη σεζόν 2017/18. Ήταν απερίγραφτη η τιμή να εκπροσωπήσω έναν τόσο διάσημο σύλλογο με εξαιρετικούς φιλάθλους.

Αναμένω με αισιοδοξία το επόμενο στάδιο της ζωής μου και τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσω.

Τζ.Τ.»

https://www.facebook.com/GiveMeSport/photos/a.608037745910107/2200525089994690/?type=3&theater