Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων στο Μπρέντφορντ - Λίβερπουλ

Η Μπρέντφορντ ανακοίνωσε ότι δεν θα αλλάξει την εντός έδρας φανέλα της τη νέα σεζόν για αρκετά ενδιαφέροντες λόγους

Παίζει στην Premier League για πρώτη φορά στην ιστορία της και προς το παρόν στέκεται αρκετά καλά η Μπρέντφορντ. Πρόκειται για μία ομάδα που έχει ένα στυλ ποδοσφαίρου ελκυστικό στο μάτι του αδιάφορου θεατή και που βγάζει νέους πρωταγωνιστές.

Γενικότερα η Μπρέντφοντ είναι ένα κλαμπ που θα μπορούσε για πολλούς να λειτουργήσει ως παράδειγμα και θα μπορούσε να αποτελέσει key study. Από το πώς ο ιδιοκτήτης της έβγαλε χρήματα μέχρι το πώς γίνεται η επιλογή παικτών, η εξέλιξή τους και στη συνέχεια η πώλησή τους. Η δουλειά που κάνουν οι «μέλισσες» είναι εξαιρετική.

Έχουν μία ιδιαίτερη φιλοσοφία που τους βγαίνει. Πρώτα αυτή δοκιμάστηκε στη Δανία με τη Μίντιλαντ και αφού πέτυχε, συνεχίστηκε στην Αγγλία. Φαίνεται, όμως, πως εκτός του ποδοσφαίρου υπάρχουν εντός του κλαμπ ριζοσπαστικές ιδέες και στο εμπορικό τμήμα.

Με ανακοίνωσή του το αγγλικό κλαμπ ενημέρωσε πως τη σεζόν 2022/23 θα συνεχίσει να έχει την ίδια εντός έδρας φανέλα. Σε μία εποχή που όλες οι ομάδες αλλάζουν για να βγάζουν χρήματα από την πώλησή τους, η Μπρέντφορντ δεν θα το κάνει. Όπως ξεκαθάρισαν, με το να αλλάζουν φανέλες διαρκώς, οι οπαδοί απογοητεύονται και αναγκάζονται διαρκώς να ξοδεύουν. Επειδή τους σκέφτονται, δεν θέλουν να τους βάλουν σε νέα έξοδα. Επιπλέον, αυτή η κίνηση θεωρείται και καλή για περιβαλλοντικούς λόγους. Λέτε ομάδες όπως οι Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι να βαδίσουν σε αυτά τα χνάρια τα επόμενα χρόνια; Δύσκολο φαίνεται.