Κομπανί: Λέει «αντίο» στη Σίτι μετά από 11 χρόνια


Sportime Team

Κομπανί: Λέει «αντίο» στη Σίτι μετά από 11 χρόνια


Ο Βινσέντ Κομπανί αποτελεί πλέον παρελθόν από την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς αποχωρεί έπειτα από 11 χρόνια, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα.

Ο 33χρονος διεθνής Βέλγος στόπερ έκανε γνωστή την απόφασή του μέσω ανάρτησης στα social media, μόλις μία ημέρα μετά την κατάκτηση του τρεμπλ!

«Ήρθε η ώρα να φύγω και ειδικά μετά από αυτή τη σεζόν. Δεν αισθάνομαι τίποτε άλλο πέρα από ευγνωμοσύνη. Σε όλους αυτούς που με υποστήριξαν σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι, σε έναν ξεχωριστό σύλλογο.

Θυμάμαι την πρώτη μέρα τόσο καθαρά όσο την τελευταία και την απεριόριστη ευγένεια που έλαβα από τους ανθρώπους στο Μάντσεστερ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως όλοι οι οπαδοί της Σίτι έμειναν πιστοί με εμένα στις καλές αλλά ειδικότερα στις κακές στιγμές. Πάντα με υποστηρίζατε και μου δίνατε έμπνευση για να μην τα παρατάω.

Ο Σεΐχης Μανσούρ μου άλλαξε τη ζωή όπως και όλων των οπαδών της Σίτι στον κόσμο. Και για αυτό θα είμαι για πάντα ευγνώμων. Ένα γαλάζιο έθνος προέκυψε και πήγε κόντρα στα καθιερωμένα, και αυτό το βρίσκω εκπληκτικό. Λατρεύω τη συμβουλή και την ηγεσία ενός καλού ανθρώπου, του Καλντούν Αλ Μουμπάρακ. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερα χέρια», αναφέρει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

Αλ Μουμπάρακ:«Περήφανοι για τον Κομπανί»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Σίτι, Αλ Μουμπάρακ ανέφερε:

«Υπήρξαν πολλοί σημαντικοί συντελεστές για την αναγέννηση της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά αναμφισβήτητα κανείς δεν ήταν πιο σημαντικός από τον Βινσέντ Κομπανί. Ο Κομπανί καθορίζει την ουσία αυτού του συλλόγου. Για μια δεκαετία αποτέλεσε την ψυχή, το αίμα και την καρδιά μιας απίστευτα ταλαντούχας ομάδας. Μια βροντερή φωνή στα αποδυτήρια και ένας ήσυχος και μετρημένος πρεσβευτής, ο Βινσέντ μπορεί να είναι περήφανος για τον εαυτό του, όσο εμείς για αυτόν.

Δεν είμαι σίγουρος αν περίμενε να κατακτήσει τον τίτλο τέσσερις φορές ως αρχηγός αλλά θα μνημονεύεται και θα απολαμβάνει τον σεβασμό όταν αυτή η πρωτοφανής επιτυχία της Σίτι ανακαλείται από τις μελλοντικές γενιές».


Sportime Extras