Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Χάκερ την κρατούν όμηρο-Ζητούν λύτρα!


Αλέξανδρος Κωτάκης

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Χάκερ την κρατούν όμηρο-Ζητούν λύτρα!


Θύμα επίθεση από επίδοξους χάκερ φαίνεται ότι έπεσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πάντως οι συνέπειες, προς το παρόν τουλάχιστον, κρίνονται διαχειρίσιμες. Το ανησυχητικό βέβαια είναι ότι  οι δράστες εξακολουθούν να έχουν στα χέρια τους τα συστήματα υπολογιστών του συλλόγου.

Την είδηση αποκάλυψαν ιστοσελίδες της Αγγλίας, αναφέροντας μάλιστα πως οι χάκερ φέρεται να απαιτούν λύτρα πολλών εκατομμυρίων από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προσπαθώντας να βρουν λύση ήρθαν σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας του διαδικτύου, αλλά και άλλους ειδικούς. Στόχους τους είναι φυσικά να καταφέρουν να σταματήσουν τους δράστες, ωστόσο μέχρι στιγμής οι προσπάθειες παραμένουν ανεπιτυχείς.

Αν κάποιος αναλογιστεί ότι η επίθεση σημειώθηκε πριν έξι ολόκληρες ημέρες, αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή. Τα συστήματα υπολογιστών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν μολυνθεί από ιό και τώρα ο σύλλογος φοβάται ότι ευαίσθητες πληροφορίες θα μπορούσαν να διαρρεύσουν σε δημόσια «θέα».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αντιμέτωπη με ποινή προστασίας δεδομένων

Εφόσον η επίθεση αποδειχθεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων των οπαδών της, θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο ακόμη και 18 εκατομμύρια λίρών! Αλλιώς ύψους δύο τοις εκατό των ετήσιων παγκόσμιων πωλήσεων! Πάντως η ομάδα διαβεβαίωσε τους φιλάθλους της της ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

«Μετά την πρόσφατη επίθεση στον κυβερνοχώρο στον σύλλογο, η ομάδα πληροφορικής και εξωτερικοί εμπειρογνώμονες εξασφάλισαν τα δίκτυά μας και διεξήγαγαν εγκληματολογικές έρευνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύλλογος.


Sportime Extras