×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Premier League: Ενστάσεις παικτών για μείωση 30% στα συμβόλαια


    Κώστας Παπαδόπουλος

Premier League: Ενστάσεις παικτών για μείωση 30% στα συμβόλαια


Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι συζητήσεις μεταξύ της διοργανώτριας αρχής της Premier League και των παικτών, καθώς δεν μπορεί να βρεθεί «χρυσή τομή» όσον αφορά τις ενδεχόμενες μειώσεις των συμβολαίων.

Την ίδια στιγμή η Μπέρνλι έγινε η πρώτη ομάδα που παραδέχτηκε ανοιχτά ότι απειλείται με πτώχευση αν το πρωτάθλημα διακοπεί οριστικά.

Από το κακό στο… χειρότερο οδηγούνται πλέον οι σχέσεις της Premier League με την Ένωση Παικτών, ενώ φυσικά δεν έχει βρεθεί ακόμα και λύση για πότε, αν και υπό ποιους όρους θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα Αγγλίας ξανά.

Ενδεχόμενη οριστική διακοπή της Premier League, θα κόστιζε 762 εκατ. λίρες (περίπου 865. εκατ. ευρώ), μόνο από τη ρήτρα του τηλεοπτικού συμβολαίου!

Αυτό τονίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος, κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ενώσεων παικτών και προπονητών, βασικός σκοπός της οποίας ήταν να συζητηθεί η πρόταση των συλλόγων για περικοπές ύψους 30% στις ετήσιες απολαβές των ποδοσφαιριστών.

Οι υπεύθυνοι της Premier League υπογράμμισαν ότι πιθανή ματαίωση της υπόλοιπης σεζόν θα ισοδυναμούσε με οικονομική καταστροφή καθώς, πέραν του προαναφερόμενου ποσού, υπάρχουν και τα διαφυγόντα κέρδη από σπόνσορες και εισιτήρια.

Ξεκαθάρισαν επίσης ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η επανέναρξη του πρωταθλήματος με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, όταν η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας το επιτρέψουν.

Τσέφεριν: «Τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν μόνο αν…»