×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Προς πώληση το «Γουέμπλεϊ» στον ιδιοκτήτη της Φούλαμ!


Άγγελος Ρουχωτάς

Προς πώληση το «Γουέμπλεϊ» στον ιδιοκτήτη της Φούλαμ!


Είναι ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Ο «ναός» του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Κι όμως από εδώ και στο εξής είναι πολύ πιθανό το «Γουέμπλεϊ» να μην χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου!

Τα αγγλικά Μέσα κάνουν λόγο για πρόταση «βόμβα» του Πακιστανού μεγιστάνα Σαΐντ Καν, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Φούλαμ, ώστε να αγοράσει το γήπεδο από την αγγλική ομοσπονδία. Το γεγονός μάλιστα επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της FA, κάνοντας λόγο για «πρόταση που έχει κατατεθεί από τον Καν».

Φυσικά εκτός από τους σημειολογικούς λόγους, αν προχωρήσει ένα τέτοιο deal, θα επηρεάσει τόσο την Εθνική Αγγλίας, όσο και τις μικρές εθνικές ομάδες, αφού το «Γουέμπλεϊ» είναι το «σπίτι» του βρετανικού ποδοσφαίρου.

Ο Καν φέρεται να προσφέρει 575 εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή, ενώ το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 900 εκατομμύρια σε βάθος χρόνου εφόσον η συμφωνία ολοκληρωθεί! Εξωπραγματικά ποσά, ενδεικτικά της οικονομικής δύναμης ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη.

Φυσικά ο σκοπός της κίνησης του Καν δεν είναι να μετατρέψει το «Γουέμπλεϊ» σε έδρα της Φούλαμ, αλλά να φέρει το NFL στην Αγγλία! Σε εκείνον ανήκουν και οι Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς, οι οποίοι την τελευταία πενταετία δίνουν τουλάχιστον έναν αγώνα στο Λονδίνο. Αν, λοιπόν, η εξαγορά προχωρήσει τότε για την περίοδο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, θα δίνουν εκεί τα εντός έδρας παιχνίδια τους.

Αυτό συνεπάγεται πως το «Γουέμπλεϊ» δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ποδοσφαιρικούς αγώνες σε εκείνο το διάστημα, ενώ οι ελπίδες της Τότεναμ να προσελκίσει κάποια ομάδα του NFL ώστε να παίζει στο νεόδμητο γήπεδό της, εκμηδενίζονται. Επιπλέον η Τσέλσι, η οποία θα ανακαινίσει το «Στάμφορντ Μπριτζ», οφείλει να αναζητήσει άλλο προσωρινό σπίτι.

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Sportime Extras