Σε εφιάλτη εξελίσσεται η φετινή χρονιά για τους νησιώτες

Βλέπεις τη βαθμολογία στη Football League και δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι η Κέρκυρα βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση και τόσο μακριά από την κορυφή με αυτό το ρόστερ. Εξηγήσεις, όμως, υπάρχουν για όλα. Το ίδιο ισχύει και για τους νησιώτες.

Η ομάδα χτίστηκε για να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει κατευθείαν. Είχε όλες τις προϋποθέσεις. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που έπαιζαν στη Super League και θα μπορούσαν να ξαναβρούν συμβόλαιο εκεί.

Τι συνέβη και ήρθε η κατάρρευση; Το βασικό είναι πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις το οικονομικό. Άπαντες είναι πολύ πίσω και οι υποσχέσεις που έχουν λάβει έχουν πέσει στο κενό. Ειδικά οι παλιοί, είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Τους οφείλονται χρήματα και από τις προηγούμενες σεζόν με αποτέλεσμα το ποσό πλέον να είναι αρκετά μεγάλο.

Έτσι ήρθε η αντίδραση στη Δράμα

Δεν πάει πολύς καιρό από τη μέρα που οι παίκτες ενημερώθηκαν πως ο Γιώργος Λιμπάντσης σταματάει να στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας. Άπαντες πάγωσαν έχοντας στο μυαλό τους και τις οφειλές που υπάρχουν προς το μέρος τους. Ωστόσο, οι διοικούντες φρόντισαν να δώσουν μία νέα ελπίδα. «Νικήστε στη Δράμα και εδώ είμαστε», ήταν η ατάκα πριν το ματς με τη Δόξα.

Κάπως έτσι βγήκε και η αντίδραση στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι παίκτες περίμεναν πως θα πληρώνονταν μετά το διπλό, τα έδωσαν όλα και η νίκη ήρθε. Όχι, όμως, και τα λεφτά. Κάπως έτσι ήταν απόλυτα φυσιολογικό να «αδειάσουν».

Έφτασαν στην αποχή

Η υπομονή πολλών έχει εξαντληθεί. Υπάρχουν παίκτες που μετρούν αντίστροφα ώστε να τελειώσει η σεζόν και να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν. Κάποιοι σκέφτονται να το κάνουν και νωρίτερα, αν χαθούν όλα. Το μήνυμα εστάλη πριν το ματς με τον ΑΟΧ-Κισσαμικό. Στην Κέρκυρα για δύο μέρες προπόνηση δεν έγινε. Επιλέχθηκε ο δρόμος της αποχής, έστω και εάν αυτό δεν βγήκε προς τα έξω. Στα Χανιά η ομάδα κατέβηκε κανονικά, το πάλεψε, αλλά και πάλι ήρθε ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Η άστοχη αλλαγή προπονητή

Κλείνοντας, είναι δεδομένο πως στην Κέρκυρα απέτυχαν και με την αλλαγή προπονητή που έκαναν. Μπορεί να μην πήγαιναν όλα όπως θα ήθελαν με τον Δημήτρη Σπανό, αλλά η ομάδα ήταν ανταγωνιστική. Ο Αιγιώτης κόουτς τους κρατούσε κοντά στον στόχο της ανόδου. Η απόφαση για το διαζύγιο πάρθηκε για μη αγωνιστικούς λόγους και χαμένη τελικά βγήκε η ομάδα.

Από τις βασικές τους επιλογές για τον επόμενο, καμία δεν «έκατσε» στους Φαίακες με αποτέλεσμα να πάνε στον Νίκο Αναστόπουλο. Εκείνος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τους παίκτες, ενώ και τα αποτελέσματα δεν είναι σύμμαχός του. «Με τον Σπανό θα βγαίναμε», είναι μία από τις ατάκες που έχουν ειπωθεί στα αποδυτήρια τον τελευταίο καιρό.

Τα αίτια της… κρίσης είναι πολλά. Η Κέρκυρα κατάφερε μία φορά πριν λίγα χρόνια να σταθεί στα πόδια της και να ξαναπαίξει στη Super League. Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που ξέρουν και τώρα τον τρόπο. Το θέμα είναι εάν υπάρχει πλέον και η διάθεση.