Ολυμπιακός: Καταλήγουν σε προπονητή στον Ολυμπιακό με την τελική απόφαση να είναι στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Μπλαν και η σιγουριά του Μίτσελ

Καταλήγουν σε προπονητή στον Ολυμπιακό με την τελική απόφαση να είναι στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Λοράν Μπλαν και η σιγουριά του Μίτσελ

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αργήσει στο θέμα του προπονητή. Το ίδιο επιθυμούν και οι άνθρωποί του. Ο Κάρλος Κορμπεράν μας τελείωσε και ο επόμενος πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα. Οι συζητήσεις με τον Μπλαν είναι σε εξέλιξη, τα δύσκολα «θέλω» του Γάλλου κόουτς φέρνουν και τον Μίτσελ στο προσκήνιο.

Τι θα ήθελε ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ιδανικά; Την Τρίτη το πρωί ο νέος τεχνικός να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Δύσκολο εγχείρημα σαφώς. Προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζονται ωστόσο. Πολλά τα ονόματα που έχουν ακουστεί. Από Μπλαν, μέχρι Καμπιάσο. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στην ημέρα.

Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Ναι μεν η ομάδα έχει ρεπό σήμερα, ωστόσο οι εξελίξεις πρέπει να τρέξουν για να μπει σε μια σειρά το νέο πλάνο.

Ο Ολυμπιακός του Μπλαν και του… Μίτσελ

Ο εμπνευστής Μίτσελ και ο «ζόρικος» Μπλάν είναι οι δύο φάκελοι που έχουν βγει πιο μπροστά από όλους τους υπόλοιπους. Ο Γάλλος τεχνικός είναι μια υπόθεση που θέλουν όλοι στον Ολυμπιακό. Όπως είναι λογικό, ο Μπλαν θέλει να έχει το απόλυτο «κουμάντο», επιθυμεί ένα πολυπληθές και αρκετά ακριβό προπονητικό τιμ και λίγο χρόνο παραπάνω μέχρι να πάρει την οριστική απόφαση. Αυτό το τελευταίο κομμάτι είναι που δεν έχει να διαθέσει η ομάδα του Πειραιά και πιέζει. Η αισιοδοξία για τον Μπλαν δεν έχει σταματήσει, παραμένει πρώτος στόχος και φαβορί. Να το ξεκαθαρίσουμε.

Από την άλλη, υπάρχει και η περίπτωση Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός με εξαίρεση το παγκόσμιο reputation δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τον Μπλαν. Στην περίπτωση του Μίτσελ, ο Ολυμπιακός ξέρει τι παίρνει, ξέρει τι να περιμένει και ξέρει πως αυτό έχει ανάγκη. Έναν άνθρωπο που θα μιλήσει στο μυαλό των παικτών, θα αλλάξει την ψυχολογία τους και η ομάδα θα βγάλει εγωισμό και τσαμπουκά μέσα στο γήπεδο. Διότι, αυτά τα στοιχεία λείπουν τη δεδομένη στιγμή.

Μπορεί να μην είναι… εμπορικό, μπορεί ο κόσμος του Ολυμπιακού να έχει μια συστολή σε ότι αφορά περιπτώσεις που θυμίζουν «ξαναζεσταμένο φαγητό», αλλά σε περίπτωση που δεν μπορεί να έρθει ένας τεχνικός σαν τον Μπλαν άμεσα, ο Μίτσελ αποτελεί μια προσωπικότητα που θα επαναφέρει μια κανονικότητα.

Αθλητικές ειδήσεις

Αυτή είναι η κατάρα του Χάμες Ροντρίγκες

Ολυμπιακός: Αυτό ήταν το συμβόλαιο στον Κέιλορ Νάβας

Το ψάχνει ο Πασχαλάκης με την Ειρήνη Παπαδοπούλου