ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διπλό μπαράζ Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης μέσα στον Αύγουστο! Έπεσε ο Πανιώνιος

Γιατί η ΕΠΟ δεν μπορεί να “πειράξει” την προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ 1 και ουσιαστικά έχει “κλειδώσει” το “14” για το επόμενο πρωτάθλημα! Στην Ελλάδα του 2020 μπαίνουμε αισίως στον Αύγουστο και ακόμα δεν ξέρουμε: α) με πόσες ομάδες θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1, β) ποιες οι ομάδες που θα μετέχουν...

Γιατί η ΕΠΟ δεν μπορεί να “πειράξει” την προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ 1 και ουσιαστικά έχει “κλειδώσει” το “14” για το επόμενο πρωτάθλημα!

Στην Ελλάδα του 2020 μπαίνουμε αισίως στον Αύγουστο και ακόμα δεν ξέρουμε:

α) με πόσες ομάδες θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1,

β) ποιες οι ομάδες που θα μετέχουν σε αυτό,

γ) το format της Σούπερ Λιγκ 2,

δ) αν θα υπάρχει και την επόμενη σεζόν football league 2.

Aυτά για να… γουστάρουμε και να μην πλήττουμε.

To sportime αποκαλύπτει το σενάριο της επόμενης μέρας στη Σούπερ Λιγκ που (επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται) συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Το γνωστά πρώτα…

Η Σούπερ Λιγκ 1 δεν το… κουβεντιάζει για αύξηση των ομάδων. 14 και τέλος. Οτι προβλέπει η προκήρυξη. Τι προβλέπει η προκήρυξη;

Υποβιβάζεται ο τελευταίος, στην προκειμένη, ο Πανιώνιος και παίζει ΔΙΠΛΟ μπαράζ η προτελευταία Ξάνθη με τον δεύτερο της Σούπερ Λιγκ 2, Απόλλωνα Σμύρνης.

Η δευτερη την τάξει επαγγελματική διοργάνωση θέλει τα δικά της, αλλά δεν μπορεί να διεκδικήσει το παραμικρό.

Για τον εξής λόγο:

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώθηκε ΚΑΝΟΝΙΚΑ, οπότε δεν μπορεί να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Άσχετα εάν πέρασε νομοθετική ρύθμιση ο Αυγενάκης για τροποποίηση της προκήρυξης μεσούσης της περιόδου.

Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο εφόσον ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και δη λόγω κορονοϊού (γι’ αυτό άλλωστε και έγινε η συγκεκριμένη ρύθμιση από πλευράς Πολιτείας).

Οπότε, αφού το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ κανονικά, δεν συντρέχει κανένας λόγος για να αλλάξει η προκήρυξη!

Κατά συνέπεια, η ΕΠΟ δεν μπορεί να προβεί σε αναδιάρθρωση της Σούπερ Λιγκ 1, αφού θα πρόκειται για παρανομία!

Αυτό άλλωστε θα αποφασίσει σύμφωνα με πληροφορίες του sportime, η Ε.Ε. της Ομοσπονδίας την προσεχή Δευτέρα.

Επιπρόσθετα υπάρχει και το… βέτο της FIFA/UEFA που δεν θέλει αναδιάρθρωση. Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω;

Οτι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι το πρωί της Δευτέρας, Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης θα παίξουν ΔΙΠΛΟ μπαράζ (αυτό προβλέπει η προκήρυξη) μέσα στον Αύγουστο και ο νικητής θα ανέβει στη Σούπερ Λιγκ 1.

Ο Πανιώνιος έχει ήδη υποβιβαστεί. Αυτό δεν αλλάζει.

Για τις από… κάτω κατηγορίες τα δεδομένα ωστόσο είναι τελείως διαφορετικά.

To be continued!

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!

ΣΧΟΛΙΑ