Μάκης Χάβος: Συμπλήρωσε 200 ματς στη Super League

Στους πάγκους επέστρεψε ο Μάκης Χάβος εδώ και λίγο καιρό και στο ματς με τον ΟΦΗ συμπλήρωσε 200 ματς στη Super League ως προπονητής. Η παρουσία του εδώ και μία δεκαετία στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος είναι σταθερή. Ξεχωρίζει φυσικά ο Παναιτωλικός, αφού εκεί ο Μάκης Χάβος έχει τρεις θητείες. Ωστόσο, συνολικά έχει κοουτσάρει...

Στους πάγκους επέστρεψε ο Μάκης Χάβος εδώ και λίγο καιρό και στο ματς με τον ΟΦΗ συμπλήρωσε 200 ματς στη Super League ως προπονητής.

Η παρουσία του εδώ και μία δεκαετία στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος είναι σταθερή. Ξεχωρίζει φυσικά ο Παναιτωλικός, αφού εκεί ο Μάκης Χάβος έχει τρεις θητείες. Ωστόσο, συνολικά έχει κοουτσάρει έξι ομάδες.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2010-11 όταν ανέλαβε τον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια είχε ένα σύντομο πέρασμα από τη Βέροια και μετά άρχισε η ιδιαίτερη σχέση του με τον Παναιτωλικό. Εκεί έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του ως προπονητής. Επί ημερών του οι Αγρινιώτες παρουσίασαν ενδεχομένως την καλύτερη ομάδα που έχουμε δει και έχασαν την ευρωπαϊκή έξοδο στις λεπτομέρειες.

Μετά την πρώτη του θητεία στον Παναιτωλικό ακολούθησε ένα πέρασμα από την ΑΕΛ Λεμεσού και στη συνέχεια ο Αστέρας Τρίπολης. Ξανά Παναιτωλικός και μετά Λαμία. Με τους «κυανόλευκους» τερμάτισε στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος, ενώ τους οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία τους και έως τα ημιτελικά του Κυπέλλου παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Αυτή ήταν αναμφίβολα η καλύτερη σεζόν της Λαμίας στην ιστορία της.

Πέρυσι ο Μακεδόνας τεχνικός έσωσε τον Παναιτωλικό παρόλο που τον παρέλαβε σε εντελώς προβληματική κατάσταση και τώρα με τον Απόλλωνα ουσιαστικά ο στόχος είναι να χτίσει σταδιακά τη δική του ομάδα για την επόμενη χρονιά.

Από τα 200 ματς στην πρώτη κατηγορία τα 128 είναι με τον Παναιτωλικό, τα 30 με τον ΠΑΟΚ, τα 28 με τη Λαμία, τα 9 με τον Αστέρα, τα 3 με τον Απόλλωνα και τα 2 με τη Βέροια με ρεκόρ 63 νίκες, 59 ισοπαλίες και 78 ήττες.

Παρεμπιπτόντως, οι επιδόσεις του στο Κύπελλο είναι αρκετά ισορροπημένες (13 νίκες, 13 ήττες, 7 ισοπαλίες), ενώ αυτό ισχύει και στα ευρωπαϊκά ματς που έδωσε με τον ΠΑΟΚ (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες).