Ο 29χρονος Αργεντινός επιθετικός, που άρχισε με πολλές υποσχέσεις την καριέρα του

Από την Αργεντινή περιμένει να βρει τον επιθετικό που χρειάζεται ο Απόλλων Σμύρνης και ο Ματίας Ντεφεδερίκο αποτελεί βασικό μεταγραφικό στόχο για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Ο 29χρονος παίκτης αναμένεται στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (12/9), για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, κι αν όλα πάνε καλά, τότε θα μείνει στα μέρη μας.

Ο Ματίας Ντεφεδερίκο, που αγωνίζεται ως δεξιός ακραίος επιθετικός, αλλά και «10άρι», άρχισε την καριέρα του με πολλές υποσχέσεις, όμως δεν είχε την εξέλιξη που υποσχόταν.

Η αρχή έγινε από την Ουρακάν το 2009, όπου έδειξε μέρος των μεγάλων δυνατοτήτων του, φθάνοντας στο σημείο ο Ντιέγκο Μαραντόνα να τον καλέσει τον Μάιο του 2009 στην Εθνική Αργεντινής, με τον Ντεφεδερίκο να αγωνίζεται σε φιλικό με τον Παναμά και να πετυχαίνει γκολ στον ντεμπούτο του.

Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τον παίκτη να αλλάζει τις ομάδες σαν τα πουκάμισα και μόλις πριν από δύο μήνες κι έπειτα από αγωνιστική απραξία έξι μηνών να συμφωνεί με την Al Kawkab FC, από τη Σαουδική Αραβία.’

Όμως ούτε εκεί στέριωσε, δεν «έγραψε» συμμετοχή κι έρχεται στον Απόλλωνα -εφόσον αποκτηθεί-για μια νέα αρχή.

Άστατη ζωή

Για την κατηφόρα στην καριέρα του Ματίας Ντεφεδερίκο, μπορεί σε μεγάλο ποσοστό να ευθύνεται και η άστατη  προσωπική του ζωή.

Παντρεμένος με την Σίνθια Φερνάντεζ κι έχοντας αποκτήσει τρία παιδιά, ο Ντεφεδερίκο, έπειτα από έξι χρόνια σχέσης, έφθασε στον χωρισμό εξ αιτίας του ειδυλλίου του με το μοντέλο Πρισίλα Λέσκιβ, που έγινε πρώτο θέμα στις ιστοσελίδες της Αργεντινής.