Άρης: Σύσκεψη για το νέο γήπεδο

Άρης: Περιμένουν να γίνουν τα λόγια, πράξεις οι «κιτρινόμαυροι».

Άρης: Σύσκεψη για την κατασκευή του νέου γηπέδου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθούν οι μελέτες.

Συνάντηση για το νέο γήπεδο του Άρη στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το πρωί της Παρασκευής. Παρών ο Θόδωρος Καρυπίδης και ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και  ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.

Εγινε το πρώτο βήμα, αφού συζητήθηκαν οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να ξεκινήσει το έργο.
Ουσιαστικά τα λόγια, όπως αναφέρουν κύκλοι της ΠΑΕ Άρης, κάπου εδώ τελειώνουν και πλεον αναμένονται να γίνουν πράξη όσα ειπωθηκαν με έργα.

Μάλιστα ο Καρυπίδης σε τετ-α-τετ που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, του μετέφερε πως «η πλευρά του Άρη είναι έτοιμη και περιμένει τα επόμενα βήματα».

Τζιτζικώστας: «Να μην έχουμε καθυστερήσεις»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στάθηκε στην συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων και στην ανάγκη να επισπεύσει η κυβέρνηση της διαδικασίες.

«Συμφωνήσαμε ότι όλοι συμφωνούμε ώστε να προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει το κόστος της ανάπλασης στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο του ΑΡΗ, όπως και την ανάπλαση και την δημιουργία των δημόσιων υποδομών στην έκταση που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον οποίο ανήκει η σημερινή περιοχή του γηπέδου και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στον οποίο ανήκει η περιοχή που θα πάει το νέο γήπεδο, συμφωνούν απόλυτα στους βασικούς άξονες που θέσαμε από την πρώτη στιγμή.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι πρώτον ότι θα δημιουργηθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων ώστε να τρέξει γρήγορα το πρότζεκτ και να μην έχουμε καθυστερήσεις. Δεύτερον, θα δημιουργηθεί μια ομάδα από εκπροσώπους κάθε φορέα και του Άρη, προκειμένου να παρακολουθείται η εξέλιξη των εργασιων. Τρίτον και επίσης σημαντικό, ξεκινούν οι μελέτες, που υπολογίζουμε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου».