Διακοφώτης: «Γνωρίζω το θέμα Ρόουζ - Μόνο η FIFA μπορεί να το εξετάσει»

Για το θέμα της μεταγραφής του Λίντσεϊ Ρόοουζ από τον Άρη στη Λέγκια Βαρσοβίας τοποθετήθηκε, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης.

Διακοφώτης: Το θέμα της μεταγραφής του Λίντσεϊ Ρόουζ από τον Άρη στη Λέγκια Βαρσοβίας και κατά πόσο υπήρξε ή όχι συμμετοχή της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε αυτή κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης.

Ο κ. Διακοφώτης τόνισε πως επί του παρόντος δεν μπορεί να αναφέρει κάτι καθώς είναι προσωπικά δεδομένα ενώ σημείωσε ότι εάν υπάρχει κάποιο συμφωνητικό που δεν έχει γίνει γνωστό στην ομοσπονδία, και παραβιάζει τους κανονισμούς τότε θα πρέπει το θέμα να εξετάσει η FIFA.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Η κάρτα μεταβολών είναι οι κινήσεις που κάνει κάθε ποδοσφαιριστής και διατηρείται στην Ομοσπονδία και στην FIFA. Τώρα είναι στην Πολωνία. Εγώ γνωρίζω, αλλά είναι προσωπικά δεδομένα. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στα προσωπικά δεδομένα του παίκτη. Είμαι πρόεδρος στην επιτροπή ιδιότητας ποδοσφαιριστών».

«Όσοι έχουν έννομο συμφέρον μπορούν να απευθυνθούν στην Ομοσπονδία και η νομική υπηρεσία θα απαντήσει αναλόγως. Αυτή η υπόθεση για μένα, προσωπική άποψη εκφράζω, πρέπει να εξεταστεί μόνο στην FIFA και όχι στα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ. Αν υπάρχει γέφυρα και αν έχουν παραβιαστεί οι κανόνες των μεταγραφών».

Τέλος, σημείωσε για την υπόθεση: «Δεν βλέπω κάτι το μεμπτό, αν έγινε αυτή η μεταγραφή, Για εμάς σαν Ομοσπονδία μιλάω. Τώρα, αν υπάρχει κάποιο συμφωνητικό που δεν είναι σε γνώση της Ομοσπονδίας και παραβιάζει τους κανονισμούς, θα πρέπει να επιληφθεί η FIFA».

Θυμίζουμε πως θέση επί του θέματος πήρε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς που έκανε λόγω για παρωδία.

Διαβάστε επίσης:

Άρης: Οπαδοί του έξω από την ΕΠΟ. «Mε -6 η ΔΕΘ δεν θα γίνει»!

Άρης: Παίζουν και επιστρέφουν, Σούντγκρεν, Τζέγκο και Αλί, κανονικά ο Καμαρά

Eλληνοτουρκικά: Θα μας ξεπεράσουν οι αντίπαλοι (Έλληνες;) στα drone λένε οι Τούρκοι