ΑΡΗΣ

Ευθυμίου: «Γι αυτό ο Άρης έχει δίκιο απέναντι στη FIFA» (audio)

Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ευθυμίου εξήγησε γιατί η ΠΑΕ Άρης έχει δίκο στη διαμάχη του με τη FIFA.
Ευθυμίου: «Γι αυτό ο Άρης έχει δίκιο απέναντι στη FIFA»

Το δίκαιο της ΠΑΕ Άρης απέναντι στη FIFA εξήγησε η νομικός και βουλευτής και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ευθυμίου, σε δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η κ. Ευθυμίου εξήγησε με νομικούς όρους ότι η παγκόσμια ομοσπονδία έχει κάνει κακή εφαρμογή των νόμων απέναντι στον Άρη, καταπατώντας ουσιαστικά τους δικούς της νόμους. Οι οποίοι λένε οτι πρέπει να σέβεται το Δίκαιο που ισχύει στα κράτη και οτι δεν είναι πάνω από τις αποφάσεις δικαστηρίων των χωρών.

Αναλυτικά όσα είπε η κυρία Ευθυμίου στον Libero

Για την υπόθεση της απαγόρευσης μεταγραφών του Άρη:

«Ένιωσα την ανάγκη να τοποθετηθώ. Είναι ξεκάθαρο ότι το αίτημα του Άρη είναι δίκαιο. Δεν μπορεί να εφαρμόζει η FIFA το δικό της δίκαιο, ενώ στο καταστατικό της προβλέπει να εφαρμόζουν οι χώρες το κρατικό δίκαιό τους. Ο Άρης έχει πληρώσει για τα χρέη του, έχει υποβιβαστεί. Δεύτερον, ήρθε η απόφαση για την Πάρμα, ομάδα που έχει την ίδια έδρα και έμβλημα και δίνεται η δυνατότητα να διαγραφούν τα χρέη της. Το τυπικό ζήτημα του TMS μπορεί να ξεπεραστεί γιατί στην ουσία ο Άρης έχει δίκιο. Υπάρχει η προηγούμενη κατάσταση, τι εφάρμοζε η FIFA πριν αλλάξει το σκεπτικό της.

Νομικά είναι σωστό ότι υπάρχει η παλιά ΠΑΕ Άρης, συνεπώς τα χρέη δεν μπορούν να μεταβιβαστούν στη νέα. Δεύτερον δεν μπορείς να ζητάς από μία νέα εταιρία να βγάλει χρήματα και να πληρώσει τα προηγούμενα τιμολόγια. Όταν γίνει έλεγχος, πώς θα πει η νέα εταιρία ότι πλήρωσε τα χρέη της παλιάς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούγιας: «Εκεί έγινε το λάθος στην υπόθεση του Άρη με τη FIFA»

Είμαστε σε μία προσπάθεια και δε λέω περισσότερα. Είναι σημαντική η άμεση ανταπόκριση του κ. Γεραπετρίτη και η παρουσία του κ. Δημητριάδη στην τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν από λίγες μέρες. Γιατί το αίτημα είναι δίκαιο. Σήμερα είναι ο Άρης, αύριο μπορεί να είναι άλλη ομάδα. Οφείλουμε ως κυβέρνηση να προασπίσουμε το δίκαιο των ομάδων της χώρας μας. Δεν μπορώ να διασφαλίσω τη θετική έκβαση όλων, όμως μπορώ να πω ότι με τις δικές μου δυνάμεις θα συνδράμω και θα βοηθήσω για να δικαιωθεί ο Άρης.

Για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων:

«Είναι μία σπουδαία μέρα. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αναγνωριστεί παγκοσμίως η Γενοκτονία των Ποντίων. Πέραν του να μην ξεχνάμε, πρέπει να διεκδικούμε και να μην επιτρέπουμε να ξαναγίνονται τέτοιες ενέργειες».

Για την αντιμετώπιση του κορονοϊού:

«Λειτουργούμε με βάση του τι θα προτείνουν οι επιστήμονες. Τα μέτρα φαίνεται ότι βαίνουν καλώς. Επιθυμούμε μία κανονικότητα. Είναι σημαντικό να μπούμε σε μία κανονικότητα και οικονομικά. Να ανοίξουν τα καταστήματα, όλοι οι κλάδοι να ομαλοποιηθούν γιατί τα προβλήματα είναι πολλά. Στόχος είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δίνουν δουλειά σε εργαζόμενους, πρέπει να ενισχυθεί το εργατικό δίκαιο.

Τα αποτελέσματα του lockdown τα είδαμε, το θέμα είναι τι θα ακολουθήσει. Εγώ ως βουλευτής είμαι σε δημόσιο διάλογο με όλους τους κοινωνικούς φορείς. Στόχος είναι να μελετήσω τις προτάσεις τους και να καταθέσω τις δικές μου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ