ΑΡΗΣ

Η εισαγγελέας «έδειξε» ποια είναι η σωστή ποινή για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη δολοφονία του Άλκη

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης για την αγόρευση της εισαγγελέως που ανέδειξε ακριβώς αυτό που αποδείχθηκε και στην ακροαματική διαδικασία της δίκης του Άλκη και των φίλων του.
Η εισαγγελέας «έδειξε» ποια είναι η σωστή ποινή για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη δολοφονία του Άλκη

Η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού από τους 12 οπαδούς του ΠΑΟΚ, ήταν πολύ κοντά σε αυτό που ήθελε να ακούσει κανείς.  Οχι μόνο ο κάθε οπαδός του Άρη, αλλά ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης.

Άλλωστε μιλάμε για μια ξεκάθαρη υπόθεση στην οποία και όπως είπε η εισαγγελέας και όπως αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία. Ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν με τακτικές εγκληματικής οργάνωσης και ότι άπαντες είναι ένοιχοι.

Το μεν θύμα (η οικογένεια του Άλκη) δεν χρειαζόταν να αποδείξει πολλά, η δε δράστες -παρότι ακριβοπλήρωσαν καταξιωμένους νομικούς- δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν σοβαρά επιχειρήματα για να αντικρούσουν το ειδεχθές, σοκαριστικό και εν ψυχρώ έγκλημα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΩΡΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ!

Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που αυτά τα επιχειρήματα ήταν από πολύ αδύναμα, έως προσβλητικά για τη νοημοσύνη του δικαστηρίου, της οικογένειας του εκλιπόντας, αλλά και των πολιτών. Ερωτήσεις το αν ο Άλκης Καμπανός γνώριζε τον πρόεδρο του Άρη ή το γιατί ο 19χρονος καθόταν σε εκείνο το σημείο με τους φίλους του επί ώρα, μάλλον επέφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα  από αυτό ήθελαν οι νομικοί των δραστών.

Οπως επίσης και η ξαφνική ομολογία ενός 21χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ (προφανώς κατόπιν ανταλλαγμάτων ) ότι αυτός είναι που κατάφερε το καίριο χτύπημα στον νεαρό φίλαθλο του Άρη, ενώ ως τότε είχε αρνηθεί σχεδόν τα πάντα – όπως και οι υπόλοιποι 11.

Η εισαγγελέας δείχνει ποια πρέπει να είναι η τιμωρία στους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην υπόθεση του Άλκη

Μόνο που μέσα στην ομολογία του ουσιαστικά ομολόγησε ότι ουσιαστικά ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοί του έδρασαν ως εγκληματική οργάνωση: «Το μαχαίρι το πήρα από τον σύνδεσμο, υπάρχουν αντικείμενα για οτιδήποτε για να πάρει κάποιος», δήλωσε μεταξύ άλλων και αναρωτιέται κανείς ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ και το πώς λειτουργούσε γενικότερα ο συγκεκριμένος σύνδεσμος.

Το χειρότερο όλων και φυσικά πιο τρομακτικό είναι ότι οι κατηγορούμενοι μετά από όλα αυτά παρουσιάζονται αμετανόητοι, έχοντας μάλιστα εκτός φυλακής πολλούς υμνητές και επίδοξους μιμητές. Οι δε οικογένειές τους δεν ζήτησαν ούτε μία συγγνώμη από εκείνους του Άλκη.

Ολα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα φυσικά, η εισαγγελέας δεν «έφαγε», αλλά αντιθέτως τα «καυτηρίασε» κατά τη διάρκεια της δίκης και σήμερα (6/6) κατά την πολύωρη και λεπτομερέστατη αγόρευσή της.

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για την εισαγγελέα στη δίκη του Άλκη που ανέδειξε ακριβώς αυτό έγινε στη δολοφονική επίθεση των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Παρακάτω παραθέτω μόνο μερικά από όσα είπε η εισαγγελέας που θεωρώ ότι είναι το ζουμί από την αγόρευσή της για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Καμία αμφιβολία, πήγαν για να σκοτώσουν. Ήθελαν να σκοτώσουν Αρειανό και αυτό έκαναν. Η επίθεση δεν ήταν τυχαία αλλά οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων. Ήταν γνώριμοι της αστυνομίας όχι τα θύματα. Ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί. Επέδειξαν άκρατο μίσος και πειθαρχία σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Στις 21 Φεβρουαρίου ήρθε να τους φέρει ρούχα κάποιος οικείος στο κρατητήριο τότε αυτός που τους έφερε τα ρούχα τους είπε “κρατάτε γερά”. Εκείνοι άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα της ομάδας τους! Αν αυτό δεν λέγεται απύθμενο θράσος και απάθεια τότε τι λέγεται;».

Η υπεράσπιση εστίασε στο λόγο που βρισκόταν οι πέντε νέοι στο γήπεδο του Άρη. Αφού ήταν οργανωμένοι, όπως ισχυρίστηκαν, γιατί δεν ήταν οπλισμένοι, γιατί δεν ήταν κουκουλωμένοι από πάνω ως κάτω όπως οι κατηγορούμενοι; Διερωτώμαι ακόμη αν δεχθούμε ότι οι πέντε νέοι ήταν οργανωμένοι τότε οι κατηγορούμενοι τι ήταν; Αυτοί που ενήργησαν μεθοδικά με σχέδιο και βαρύ οπλισμό;. Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους παρά μόνο ένα αναψυκτικό που το μοιράστηκε ο Άλκης με έναν από τους φίλους του».

Σύμφωνα τώρα με όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας εκ των νομικών της οικογένειας του Άλκη, εκτιμά ότι η εισαγγελέας  κατηγορεί όλους τους κατηγορούμενους για την πράξη της ανθρωποκτονίας. Παράλληλα ο γνωστός δικηγόρος εικάζει ότι από όσα άκουσε θεωρεί ότι η εισαγγελέας θεωρεί φυσικούς αυτουργούς της επίθεση στον Άλκη περίπου εννέα άτομα και τους υπόλοιπους τρεις συνεργούς. Παράλληλα ο κ Κούγιας εξέφρασε την

Πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία της δίκης και σε λίγες μέρες θα έχουμε απόφαση. Το μόνο σίγουρο είναι οτι η δικαιοσύνη δεν πρέπει να χάσει μία ακόμη ευκαιρία για παραδειγματική τιμωρία, ώστε τέτοιου είδους φαινόμενα -αν όχι να εκλείψουν- τουλάχιστον να περιοριστούν. Από οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας κι αν προέρχονται.

Ήδη χάθηκε μία στην υπόθεση του Τόσκο

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.