ΑΡΗΣ

ΚΚΕ για το -6 στην ΠΑΕ Άρης: «Σαπίλα στο ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ έχει ευθύνες»

Και το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της ΠΑΕ Άρης στο θέμα της τιμωρίας των -6 βαθμών που επιβλήθηκε για την υπόθεση Λάσκοφ.
ΚΚΕ για το -6 στην ΠΑΕ Άρης: «Σαπίλα στο ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ έχει ευθύνες»

Επίθεση στην ΕΠΟ για την αδικαιολόγητη ποινή (βάσει των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν στη Δίκη) που επέβαλλε στην ΠΑΕ Άρης για την υπόθεση Λάσκοφ, εξαπέλυσε το ΚΚΕ μέσω ανακοίνωσής του.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για  το «ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών που παίζεται στο παρασκήνιο», ενώ παράλληλα ο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καλεί την Ομοσπονδία να παρουσιάσει άμεσα το σκεπτικό της Επιτροπής Δεοντολογίας τονίζοντας πως φέρει ευθύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν, αυτό που πάντα τονίζει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή το “ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών” παίζεται στο παρασκήνιο, στις αίθουσες των δικαστηρίων, των διαφόρων είδους επιτροπών, ακόμα και των υπουργείων, και πάντως οπουδήποτε αλλού εκτός από το γήπεδο.

Ο φίλαθλος κόσμος, που έχει σιχαθεί αυτή τη σαπίλα με τις κόντρες των μεγαλοεπιχειρηματιών, που καθορίζουν τις τύχες των ομάδων, των μάνατζερ που καθορίζουν τις τύχες των ποδοσφαιριστών, να μην στοιχηθεί πίσω από τις επιδιώξεις τους, που όπως είναι γνωστό δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο του αθλητισμού.

Σε σχέση με την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ χρειάζεται να εξηγηθεί άμεσα το σκεπτικό της απόφασης της αφαίρεσης βαθμών στην ομάδα του ΑΡΗ λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Έχει ευθύνες για αυτό η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αποκτά μεγαλύτερη σημασία η θέση του ΚΚΕ ότι πρέπει οι ΠΑΕ να ενταχθούν άμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για να ελέγχονται, όπως όλες οι Ανώνυμες Εταιρείες και να μην έχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση. Μια θέση που σταθερά προτείνει το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια και σταθερά καταψηφίζεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα».

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.